Keresés a blogon

A legjobb dolog, ami a dinnyével a nyár végén történhet…

Aug 29th, 2014 by Ízbolygó | 0

…. ha a poharunkba kerül. Aperollal, citrommal és sok-sok zúzott jéggel.

“Az életben a legjobb dolgokért nem kell fizetni – vagy legalábbis nem sokat. Gyönyörködni a naplementében, virágot szedni a mezőn, majd a csokorral meglepni kedvesünket, csodálni az őszi falevelek színgazdaságát, feltöltődni az istentiszteleten, kéz a kézben sétálni egyet, vagy egyszerűen csak ücsörögni a verandán és tücsökzenét hallgatni – nem kerül semmibe. Együtt nekilátni egy doboz fagyinak, megrendelni a kedvenc pizzánkat, úszni egy nagyot, vagy megnézni egy remek filmet – valójában alig kerül valamibe.”

Gary Chapman

Hozzávalók (kb. 6-8 pohárhoz):
1 nagy szelet görögdinnye (a húsa turmixolva nagyjából fél liter)
3 ek cukorszirup (vagy 1 ek porcukor, xilit, méz…)
1 citrom facsart leve
1 dl Aperol
2 dl jéghideg szóda
sok zúzott jég

A dinnye húsát kimagozzuk, majd leturmixoljuk. Édesítjük, majd a citrom facsart levével és az Aperollal elkeverjük. A zúzott jeget poharakba osztjuk, majd felöntjük az itallal.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007