Keresés a blogon

Gombakrémleves erdei gombával – is:-)

Jan 16th, 2009 by Ízbolygó | 0

Ebben semmi különleges nincsen, de isteni finom lett és a fehérbableveshez hasonlóan itt is nagyon jól bevált a saját anyaga, mint levesbetét.

Hozzávalók:
1 kg gomba
1 cs szárított erdei gomba
2,5 dl tejszín
2 póréhagyma
1 hagyma
friss kakukkfű
friss petrezselyem

A szárított gombát leforrázom és állni hagyom fél órát. A hagymát és az egyik pórét finomra vágom és kevés olívaolajon megpárolom. Közben a gombát megtiszítom és feldarabolom. Kb. 3 maréknyi mennyiséget elkülönítek. Amikor a hagyma üveges hozzáadom a gombát (az elkülönített mennyiséget nem!), sózom és megpárolom. Felöntöm a szárított gomba levével és kevés vízzel, hozzáadom a szárított gombát és a tejszínt is, ízesítem kakukkfűvel (én egészben beletettem, így a végén könnyebben ki tudtam vadászni belőle) és nagyjából 20 percet főztem. Botmixerrel pürésítem. A maradék pórét felszeletelem és a 3 maréknyi gombával vajon megpárolom és megszórom frissen vágott petrezselyemmel és a levesbe keverem.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007