Keresés a blogon

Hamburger, avagy a csapatjáték diadala

Aug 6th, 2009 by Ízbolygó | 0

MR.ÍB tollából:
Most készítettem először hamburgert. Bekevertem a húst, hagytam állni egy picit, grillre fel és mivel más húst is sütöttem, így együtt tálaltam fel. Hát nem volt kitörő sikere, mert önmagában egyáltalán nem oly élvezetes, sőt az igazat megvallva sokkal jobb fasírozottakat szoktam készíteni. Aztán a fotó miatt előkerült egy hamburgerzsemle is. Megpirítottam, vágtam hagymát, paradicsomot, salátát és kész is a kompozíció. Amikor ÍB végzett a fotózással, nem volt mit tennem, megettem. És jött a döbbenet, mert amit korábban fikáztam, az csapatban remek lett. De tényleg. Mert igazából önmagában a hamburgerzsemle sem jó (a bolti. Sajátot még nem készítettem. De ami késik, nem múlik…), sőt a hamburgerhús sem, meg a saláta sem… de ha összerakjuk egy csapatba őket, akkor mindenki odateszi a saját maga részét és ízletes összjáték részesei lehetünk.

Hozzávalók:
60 dkg darált marhahús (jó zsíros)
1 ek Worcestershire szósz
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
só, őrölt bors
4 salátalevél
4 hamburgerzsemle

A marhahúst jól összedolgozom egy kis fej apróra vágott hagymával, a kipréselt fokhagymával, a Worcestershire szósszal, a sóval és az őrölt borssal. Begyújtom a faszenet, amíg a parázs elkészül, a húst állni hagyjuk. A húsmasszát a sütés előtt négy részre osztom, és vékony húspogácsákat készítek. Nem kell megijedni, mert nyersen kicsit nagynak néznek ki, de szépen összesülnek majd. Közepes hőfokon a parázs felett kb 7-8 percig kell oldalanként megsütni. Mielőtt végeznénk, feldobjuk a grillre a hamburgerzsemléket, de csak néhány másodpercre, mert gyorsam megpirulnak. Ha ez is megvan, akkor már nincs más teendőnk, csak fogni a hamburgerzsemlét, rá a salátát, hagymát, paradicsomot és a húst, kis majonéz vagy mustár és zárásként újra a hamburgerzsemle másik fele. És már kész is.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007