Keresés a blogon

Hideg paradicsomleves uborkával és mentával

Jun 9th, 2008 by Ízbolygó | 0

A múlt heti kicsit szakmaibb postok után visszatérek a receptekhez. Ez a hűsítő, paradicsomos-mentás leves friss, nyári ízeket lopott a konyhámba ebben a monszunban. A benne lévő nyers uborkafalatok pedig igazi karaktert adnak ennek a frissítőnek. Szobahőmérsékleten adja le legjobban a zamatokat, de jéghidegen is finom.

Hogy miért és hogyan van ilyen rettenet időjárás, ennek okait nem firtatom, de éppen ma olvastam egy nyárra vonatkozó előrejelzést, amiben azt prognosztizálták, hogy amikorra terveztük a nyaralásunkat, na akkor már klassz hideg lesz, de június végén és júliusban viszont REKKENŐ hőségre számíthatunk, déltájban záporokkal, tisztára, mint egy őserdőben…. Egyszóval remek nyárnak nézünk elébe.:-)))

Hozzávalók:
1 hagyma
1 doboz Mutti polpa paradicsom
1 üveg Mutti paradicsomlé
1 nagyobb karalábé
1 l csirke alaplé
3 ek paradicsomsűrítmény
1 kígyóuborka

frissen őrölt bors
fél tk cukor
nagy csokor menta
5 nagy levél bazsalikom

A hagymát apróra vágom és olivaolajon megpárolom. A karalábét nagyobb darabokra vágom és a hagymán kicsit fonyasztom. Felöntöm a paradicsomlével, az alaplével, hozzáadom az aprított paradicsomot és a sűrítményt, sózom, borsozom és nagy lángon addig főzöm, amíg a karalábé meg nem puhul. Ha megpuhult, botmixerrel homogenizálom. Akkurátusok át is szűrhetik, én nem tettem, így is krémes lett. A levest kihűtjük, majd tálalás előtt beleszórom a felaprított bazsalikom és mentaleveleket és a felkockázott uborkát.

Alap: Viva! 2008/6. sok változtatással

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007