Keresés a blogon

Joghurtos kapros zöldbableves hidegen

Jul 22nd, 2008 by Ízbolygó | 0

Sorjáznak a levesek nálam.:-) Már említettem élünk-halunk a levesekért, még Pötty is nagy levesbarát. Ebben a kiszámíthatatlan nyárban, hol hidegen, hol forrón kanalazzuk őket, függően attól, kint az orkán erejű szél és az eső dühöng, avagy perszelve süt a nap… Én imádom a nyarakat, de az idei nem fog a kedvenceim közé tartozni ezzel az összevissza időjárásával…

De, vissza a levesekhez. A nyár nagy kedvence a kapor is, ami remekül harmonizál a zöldbabbal és az uborkával, legyen az leves vagy más étel. Ez a leves hetekkel ezelőtt Mamma kérésére született, amiről ő már korábban említést is tett a blogján.

Hozzávalók:
40 dkg vajbab
2 fej hagyma
2 burgonya
5 dkg bacon
3 sárgarépa
3 gyökér
3 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
olivaolaj
aceto balsamico bianco
1 citrom leve
natúr joghurt
kapor

Olivaolajon a vékonyra aprított bacont zsírjára sütöm, majd ebben a 2 fej felkockázott hagymát üvegesre párolom. Ezt követően a felkarikázott sárgarépát, gyökeret ill. a felkockázott burgonyát pár percig dinsztelem a hagymával, majd felöntöm vízzel. A zöldségeket puhára főzöm, majd bormixerrel leturmixolom. Sózom, borsozom. Ekkor hozzáadom a vajbabot, belereszelem a fokhagymát, hozzáadom a citrom levét, a kaprot és a babot puhára főzöm. Ha kell a végén még állítok az ízeken sóval, borssal és ecettel. Tálaláskor natúr joghurtot teszek a tetejére és kaprot szórok rá. Hidegen és melegen is fogyasztható.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007