Keresés a blogon

Kedvencünk a quiche. Sok-sok zöldséggel

Oct 10th, 2013 by Ízbolygó | 0

“- Pedig az élet gyönyörű (…). Nézd csak meg egyszer a napfelkeltét a rét illatozó virágai között pihenve, vagy csodáld meg a nyárvégi csillaghullást! Olvass el néhány igazán izgalmas könyvet, és merülj el a gyermekek önfeledt mosolyában. Ússz egy jót egy tiszta vizű hegyi tóban, és fuss az őszi ruhába öltözött, színes levelű fák között! Lásd meg az emberekben a jót, és a te létezésed is jobbá válik!
– Mindez nagyon szépen hangzik, de nem győztél meg (…).
– Barátom, Gabriel virágnyelven azt tanácsolta neked, hogy légy szerelmes, és akkor számodra is szebbé válik a világ!”

A.O.Esther

Sűrűek a napok. Azt hittem szeptemberben lezárul, de még mindig tart. Én meg kitartok. Talán még egy hét és minden könnyebb lesz. Bízom. De enni kell. A quichet imádjuk, sok zöldséggel, néha hússal is, de manapság nekem egyre inkább zöldségekkel. És azt mondtam már, hogy az ősz a kedvenc évszakom? <3

Omlós tészta:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tk só
2-3 ek hideg víz

Töltelék:
4 ek olívaolaj
1 csokor újhagyma
1 piros színű paprika
1 cukkini
8 koktélparadicsom
2 dl tejszín
3 tojás
10 dkg cheddar sajt

Sütőpapír
Száraz bab

A lisztet a hideg vajjal és a sóval elmorzsolom, majd hozzáadok 2-3 ek hideg vizet és összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolom és 1 órára behűtöm.

A zöldségeket megmosom. Az újhagyma szárát levágom, majd a fehér részt felkarikázom. A cukkini szárvégeit levágom és lereszelem. A piros paprikát kicsumázom, vékony csíkokra majd kockákra vágom a húsát. Az olajon megfonnyasztom a hagymát, majd hozzáadom a paprikát, ha kicsit megpirult, a reszelt cukkinit is és megfonnyasztom. Sózom, borsozom.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, majd kivajazott kerámia formába igazítom és villával megböködöm. Sütőpapírral lefedem, fél kg szárazbabot borítok rá és 180 fokos sütőben 20 perc alatt elősütöm. A száraz babot később is tudom használni, érdemes egy dobozban eltenni.

A párolt zöldséghez adom a felvert tojásokat és a tejszínt, a tésztára öntjük, a sajtot ráreszelem és 180 fokon 40 perc alatt pirosra sütöm. Langyosan tálaljuk.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007