Keresés a blogon

Közkívánatra: születésnapi menü részletesen

Mar 20th, 2008 by Ízbolygó | 0

Mivel többen kérték, összeállítottam, hogy melyik fogás hol található a blogon:

Fűszeres juhtúró sonkabatyuban salátával

Hozzávalók:
2 szelet Jamon Serrano/fő (vagy prosciutto crudo)
juhtúró
tejföl

frissen őrölt bors
metélőhagyma
jégsaláta/galambbegy-saláta/fiatal spenótlevél olivaolajjal, balzsamecettel összekeverve

A juhtúrót kikeverem kevés tejföllel (épp csak annyi kell bele, hogy kicsit lazább legyen az állaga), sóval, frissen őrölt borssal és picire aprított metélőhagymával. A sonkaszeleteket keresztbe fordítom egymáson és ahol metszik egymást 1 evőkanálnyi juhtúrós krémet halmozok. A sonka széleit összefogom, kicsit megtekerem, így már kész is a batyu. Pár hosszú metélőhagymát leforrázok és ezzel kötöm meg a batyuk száját. A salátával tálalom.

Tavaszt idéző tyúkleves

Hozzávalók:
1 tyúk
1 csirke
6 sárgarépa
1 hagyma
1 fej fokhagyma
tarkabors

4 gyökér
1 zellergumó
45 dkg fagyasztott zöldborsó
1,5 dl konyak
40 dkg gomba
1 karfiol
petrezselyem

Egy tyúkot és egy csirkét hideg vízben felteszek főni, majd amikor felforrt, takarékra veszem és gyöngyözve főzöm tovább. Ha kell, lehabozom. Ekkor teszem bele a tisztított sárgarépát, gyökeret, zellergumót, a hagymát, a fokhagymát és a tarkaborsot (teatojásban). Amikor a gyökérzöldségek majdnem megpuhultak és a hús már omlik, kiszedem a húst és a zöldségeket, a levest leszűröm. A húslevesbe öntöm a konyakot, majd nagy lángon beforralom, hogy koncentráltabb legyen. Visszapakolom a zöldségeket, belefőzöm a borsót, a végén a karfiolt. A gombát külön vajon megpárolom és így teszem a levesbe. Petrezselyemmel megszórom és így tálalom. A megfőtt tyúkról és csirkéről leszedem a húst és falatnyi kockákra vágva külön tálban kínálom.

Paprikás csirke chef Kalla módján tojásos galuskával

Borjú medvehagyma-rukkola pestoval, aszalt paradicsommal és parmezánnal töltve (jön)

Citromtorta

Tiramisú eperrel

Pavlova torta piros bogyós gyümölcsökkel

Aszalt szilvás marcipánrétes

Hozzávalók:
50 dkg marcipánmassza
20 dkg aszalt szilva
1,5 dl rum
porcukor

A marcipánmasszát enyhén porcukrozott felületen vékonyra nyújtom. Míg ezzel bíbelődök, közben megforralom az aszalt szilvákat a rummal a mikróban, hogy finom rumosak és puhák legyenek. A kinyújtott marcipán szélére ültetek 2 sor szilvát, majd a szélsőkre rájhajtom a marcipánt és feltekerem, mint a rétest. Folpackba csomagolom és a hűtőbe teszem, hogy könnyen szeletelhető legyen.

Az aszaltszilvás marcipánrétes Stahl Judit receptje.

Itt szólhatsz hozzá


Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007