Keresés a blogon

Málnakrémes cupcake és a Down Egyesület

Mar 25th, 2011 by Ízbolygó | 0

Vasárnap a Vígszínház megtelt gyermekkel. Rengetegen voltak. Mondják, több mint ezren. Sok-sok kicsi ember hallgatta Halász Juditot és Szalóki Ágit, nézte a Baltazár Színház előadását vagy játszott, festett. Önfeledten, ahogy csak a gyermekek tudnak. Ezzel az önfeledt boldogsággal, hatalmas koncentrációval díszítették a Segítsüti csapat egy része által lesütött sütiket is. Akik egészen ráfókuszáltak a sütikre, miközben azok egyre díszesebbek lettek, akik kizárták a külvilágot úgy gömbölyítették a gesztenyegolyókat, ők Down-os gyermekek voltak. Feszülten figyeltek a FELADATRA és boldog öröm áradt szét az arcukon, amikor készen lettek a remekművekkel. Hatalmas élmény volt köztük lenni. Mindeközben engem mélyen megérintett és felkavart az a pár óra, amit velük-köztük tölthettem. Rengeteg szeretet lakik bennük. Olyanok, mint a kis szeretetgombócok. Mintha azért lennének ilyenek, hogy tükröt tartsanak nekünk egészségeseknek: megmutassák sokkal mélyebben, jobban kell szeretnünk, megbecsülni egymást. Vigyázni egymásra. Szép volt. Köszönöm, hogy részese lehettem.

Már csak 6-ot kell aludni és indul a Segítsüti. Idei támogatottunk pedig (aki még nem találta volna ki) a Down Egyesület!

Én ezt vittem, krém nélkül. Azt az itthoni mardékra varázsoltam rá és remekül harmonizált a kakaós aljzattal.

Hozzávalók (36 mini muffin):
10 dkg vaj
3 ek kakaópor
2 tojás
15 dkg cukor
1 tk sütőpor
10 dkg liszt
5 dkg őrölt mogyoró
10 dkg savanykás lekvár (szilva, meggy…)
5 dkg aszalt szilva kicsire vágva
6 ek tej

Krém:
25 dkg mascarpone
4-5 ek málna dzsem (nem túl édes!)
1 citrom reszelt héja
1 ek citromlé
cukorgyöngy

A vajat felolvasztom. A tojásokat a cukorral felhabosítom, majd hozzáadom a vajat, a lisztet, a mogyorót, a sütőport, a kakaóport, a lekvárt, az aszalt szilvát és fakanállal elegyítem. A tejjel a végén lazítom. Mini-muffinformába kapszlikat ültetek, belekanalazom a masszát, majd 180 fokon 20-25 percig sütöm.
Közben a krém hozzávalóit összekeverem, habzsákba/pisztolyba töltöm és behűtöm.

Ha kisült a süti, hagyom kihűlni, majd a tetejére nyomom a krémet, megszórom cukorgyönggyel. Sajnos, rózsaszín nem volt itthon, pedig annak nagyon respektje lett volna.:-)

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007