Keresés a blogon

Mediterrán csirke kapribogyóval, rozmaringgal

Nov 20th, 2009 by Ízbolygó | 0

Szoktam húst is készíteni, nem csak kekszet. De tényleg. Azonban a szüléssel nem múlt el a hústól való ódzkodásom. Lehet, hogy Ms.Gvel ellentétben, aki a szemünk előtt vált vegából húsfalóvá, én a zöldségzabálók táborát erősítem majd. Egyelőre még nem teljesen. Elkészíteni simán elkészítem, csak a fogyasztás a szaftra és a polentára korlátozódott az esetemben. A család foggal rendelkező része kicsit örült is ennek, mondván több marad nekik.

Hozzávalók:
6 csirke felsőcomb
3 ág rozmaring
8 szelet bacon
2 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
2 ek kapribogyó
8 szardella
1 doboz Mutti polpa paradicsom
fél l vörösbor
Köret
1 bögre polenta dara
2 bögre víz

vaj

A csirkéket megmosom, leszárítom, frissen őrölt borssal ízesítem. A hagymákat megpucolom vékonyra szelem. A szalonnát szintén. A vaslábasomat előkapom és kevés olívaolajat hevítek benne, majd a csirkéket pár perc alatt körbepirítom. A csirkéket tányérra szedem. A visszamaradt olajba dobom a szalonnacsíkokat és pirosra sütöm. A felszeletelt hagymát a szalonnához adom és megpárolom, majd visszapakolom a csirkéket, felöntöm a paradicsomkonzervvel, a vörösborral, belereszelem a fokhagymákat, hozzáadom a szardellát és a kapribogyót, valamint a rozmaring ágakat, lefedem és közepes lángon fél órát rotyogtatom. Ennyi idő alatt sűrű szaft képződik ill. a csirke is remekül megpárolódik.

Vizet sóval felforralom, majd hozzáadom a polenta darát és sűrűre főzöm. A végén vajjal kikent formába simítom.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007