Keresés a blogon

Mogyorókrém, avagy luxusNutella házilag

Oct 7th, 2010 by Ízbolygó | 0

Az egészséges kaják után, ismét egy kis nasi. Lágy Krowka-karamellsticky toffee és most meg már ez a mogyorós! Rákattantam a krémekre. Legjobb: osonás a hűtőhöz. Ajtó kinyit. Üveg elővesz. Kanál nincs kéznél. Nem baj, van ujjam. Beletúrni a hűvös krémbe…A számban olvad a krém. Hmmm…. Mennyei.

Finom vaj, tejszín, szinte krémesre őrölt és kissé megpirított mogyoró, muscovado cukor, jófajta csoki és Frangelico. Ennyi a lista. Mennyei! (megj: Frangelico pedig KELL bele! Ez nem is kérdés! Ki ne hagyjátok!!! Éppen azt a kis pluszt adja hozzá mogyoró tekintetében, ami nélkül lássuk be finom-finom, de nem az igazi.)

Hozzávalók:
10 dkg szinte krémes lisztté őrölt mogyoró
7 dkg étcsoki 75%os
6 dkg vaj
2 ek Frangelico mogyorólikőr
1 dl tejszín
6 dkg muscovado (ez a fajta cukor tovább erősíti a kakaós, kávés ízeket, nem csak az édesség miatt fontos)

A csokit a vajjal gőz fölött összemelegítem. A tejszínhez adom a cukrot és a likőrt, addig melegítem, míg a cukor feloldódik, a likőrből pedig elillan az alkohol. A mogyorót szinte krémesre őrlöm és száraz serpenyőben megillatosítom. A végén mindent összekeverek, üvegbe töltöm. Ha kihűlt, rögtön nekilátok.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007