Keresés a blogon

Narancsos gesztenye cappuccino kókusztejjel és földimogyorós-petrezselymes Szt.Jakab kagylóval

Jan 13th, 2012 by Ízbolygó | 0

A héten is volt vacsi nálunk, szerintem 10 pontos dolgokat sorakoztattam fel, megkockáztatom: életem egyik legjobb vacsoráját adtam. Számomra ez volt az egyik fénypontja, bár a sütőtökös crème brûlée ugyanezzel a kagylóval pariban volt ezzel. Ráadásul roppant egyszerűen, gyorsan összerakható fogás, mégis komplex: csípős, pikáns, bírtam!

Hozzávalók:
1 hagyma
2 fokhagyma gerezd
25 dkg hámozott, fagyasztott, egész gesztenye
2 narancs facsart leve
2 dl pezsgő vagy prosecco
vaj

őrölt chili
frissen őrölt bors

Hab:
2,5 dl kókusztej
1 ek akácméz
őrölt koriander

Szt.Jakab kagyló
4 Szt.Jakab kagyló
1 tojás
liszt
20-30 g pankó morzsa
20 g sós földimogyoró
1 csokor petrezselyem

napraforgó olaj

Hagymát megpucolom, finomra vágom, kevés vajat és olívaolajat összeolvasztok, megfonnyasztom rajta a hagymát, hozzáadom a késsel összelapított fokhagymát, majd nyakon öntöm a pezsgővel és a narancslével. Hozzáadom a gesztenyét és addig főzöm, míg a gesztenye meg nem fő. Chilivel, sóval, borssal ízesítem, krémesre turmixolom.

A földimogyorót megőrlöm, majd összekeverem a pankóval és a finomra vágott petrezselyemmel. A kagylókat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül a mogyorós pankóba forgatom. Az olajat 170 fokra melegítem és 1-1 perc alatt pirosra sütöm a kagylók 2 oldalát.

Közben a kókusztejet összemelegítem a mézzel és a korianderrel, majd felhabosítom.

Tálalás: üveg kávépohárba vagy shots-os poharakba töltöm először a levest, majd a tejhabot, végül pálcikára szúrom a kagylót és beleállítom a pohárba.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007