Keresés a blogon

Nyári leves zöldségekkel, gyümölcsökkel (sárgabarack, paradicsom, áfonya és chili is)

Jul 27th, 2011 by Ízbolygó | 0

Irtó viccesnek találom, amikor éttermek a gyümölcsturmixot levesnek próbálják eladni. Na jó, annyira nem is vicces… A leturmixolt gyümölcs nálam nem a leves kategória… És tejszínhabbal a tetején?! Brrrr….

A leves az ennél sokkal több. Komolyabb. Kanalazható. Tartalmas. És ez nem azt jelenti, hogy nehéz. A jó leves fineszes! Az általam szeretett nyári levesben egyensúlyba kerül a zöldség és a gyümölcs, kell bele egy kis pikánsság, csípősség, így lesz ebből több, mint egy turmix. Ja és még valami! ALAPLÉ! Nem víz! Kevés kell belőle, de olyan szinten gazdagítja az ízét, olyan kerek, komplex, egész lesz belőle, hogy ki ne hagyjátok!

Hozzávalók:
1 salotta
1,5 dl csirke alaplé
6 sárgabarack
6 koktélparadicsom
1 marék (nagyjából 8-10 dkg áfonya)
8 levél menta
8 levél bazsalikom
pici lime lé
4 vékony szeletke chili
kortyi balzsamecet
pici só és szecsuányi bors

A hagymát kevés olívaolajon megfonnyasztom, majd felöntöm az alaplével. Az alaplé hideg, így a hagymától éppen csak langyos lesz. Összeturmixolom a barackkal, a paradicsommal és az áfonyával, lime levével ill. a kis darabokra csipkedett bazsalikommal és mentával. Legalább 3 percig turmixolom, hogy jó habos-krémes legyen. Ízesítem sóval, szecsuáni borssal és balzsamecettel. A chilit hozzákeverem és elkanalazom.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007