Keresés a blogon

Piros gyümölcsös crumble

Jul 16th, 2009 by Ízbolygó | 0

Megjött a dögmeleg. Magával a dögmeleggel nekem aztán semmi bajom sincs. Az éjszakai nemlehűléstől azonban annál inkább. Azt utálom. Fekszem az ágyban, nincs rajtam csak egy huzat és meleg van. Na ez aztán nem jó. Nem szeretem. Éjszaka le kell, hogy hűljek, akkor bírom klasszul a napközbeni dögmeleget.
Tök sokan kérdezik,hogy bírom. Pocak nélkül is rohadt meleg van, pocakkal is. Nagy különbség nincs. Vagy még nem elég nagy a pocak. Mindenesetre a lakó aktív. Igen aktív. Rúgdos. Néha alattomosan a belső szerveimet is. Nnnna, ezt sokkalta nehezebben viselem, mint a dögmeleget. Még jó, hogy csak akkor szokott belendülni, amikor leülök, megpihenek, így ha ezeket az időszakokat szkippelem (ergo jövökmegyekintézkedek és nem tespedek), egész nyugodtan elvagyunk egymással. A meleg ellenére is:-)

Dögmeleg ide vagy oda, a rengeteg jégkrém/fagyizabálás mellett, azért kell süti is! Hétvégente legalább. Süti hiányában a hétvége elmarad. Legalábbis Pöttyöm felfogása szerint.

Hozzávalók:
Morzsa
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg barna nádcukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
fél tk sütőpor
2 tk fahéj
csipet só
2 tojássárgája
Gyümölcsök
szeder, málna, ribizli, nektarin

A lisztet a sütőporral, a cukorral, a fahéjjal, a vaníliamagocskákkal, csipet sóval, vajjal és a tojások sárgájával a robotgépemmel 2-3 forgatás alatt szemcséssé összekeverem. Egy kerek piteformát kivajazok, beleszórom a gyümölcsöket és a cikkekre vágott nektarint. A morzsát a tetejére szórom, majd 200 fokon 35 percig sütöm. Házi málnás joghurttal (natúr joghurt, málna, pici méz) vagy vaníliafagyival mennyei!

Ötlet: Lecker 2009.7-8.

Tavaly készült:
Alma-málna crumble zabpehellyel,
Szilvás cobbler,
Szilvás-almás morzsás “csüti”.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007