Keresés a blogon

Sertéskaraj almás ciderrel

Dec 9th, 2013 by Ízbolygó | 0

“Ajándék az, ha olyat adsz, amit akar valaki, nem olyat, amiről te gondolod úgy, hogy adnod kell, vagy amit kötelezőnek érzel. Az az ajándék, amit akar valaki, te pedig képes vagy adni. (…) De nemcsak ennyi. A te élményed befejeződik az adással, a másik ember élménye viszont az elfogadással kezdődik. Ha bárminemű érzelmi kapcsolatban állsz azzal, amit adtál, ha feltételhez kötöd, akkor az nem igazi ajándék. Az ajándék azé, aki kapja, és ő azt teheti vele, amit akar.”

Marlo Morgan

Hozzávalók:
60 dkg lehártyázott sertéskaraj

frissen őrölt bors
2 ek vaj
4 hagyma
4 gerezd fokhagyma
8 burgonya
1 üveg almás cider (Somersby)
1 dl víz

A húst megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, majd ujjnyi vastagra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk a szeleteket. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd felcsíkozzuk. Egy kerámia sütőtálat kivajazunk, az aljára egy réteg burgonyát, majd hagymát teszünk, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, erre fektetjük a húsokat, majd 1 réteg burgonyával lefedjük. Ráöntjük a cidert és a vizet, lefóliázzuk és 200 fokon 1 órát sütjük, majd a fóliát levéve a burgonyára rápirítunk. Tálaláskor nagy szemű sóval sózzuk.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007