Keresés a blogon

Sertésszűzkarikák bacon kabátban rozmaringos burgonyával – mindent bele a tepsibe!

Jan 30th, 2009 by Ízbolygó | 0

Ez amolyan igazi sokemberes vendégségekbe való kaja. Persze nyílván el lehet készíteni 4 főnek is, csak kb. ugyanannyi munkával sokkal több éhes szájat is be lehet tömni vele. És külön előnye, hogy nincs vele sok dolog. Éppen azon gondolkoztam, hogy akár ezt is hívhatom egytálételnek, hiszen a husi és a köret együtt sülnek. Igazából a legfinomabb az volt benne, hogy a husi nem száradt ki ill. a szalonna ropogósra sült a krumplira szórva és a husira tekerve. Úúúú, nagyon finom lett!:-)

Hozzávalók:
85 dkg sertésszűz
25 dkg bacon + 5 dkg kicsire vágva
1 kg burgonya
4 rozmaring ág
3 ek provence-i fűszerkeverék
5 sonkahagyma
3 dl fehérbor

frissen őrölt bors

A burgonyát és a hagymát megtiszítom. A burgonyát negyedekbe, ha kisebb félbe vágom, a hagymákat is elnegyedelem. Egy nagyobb tepsibe szórom, összeforgatom pár ek olívaolajjal és a fűszerekkel, meglocsolom borral, rászórom az 5 dekányi kicsire vágott bacont, alufóliával lefedem és 200 fokos sütőbe teszem. A sertésszűzet lehártyázom, majd durván 3 cm-es szeletekre vágom. Sózom, borsozom a szeleteket és baconnel körbetekerem. Kevés olívaolajat melegítek egy serpenyőben és a szeleteket körbepirítom. Ha a 40 perc eltelt és a burgonya megpuhult, a körbepirított hússzeleteket a burgonyára teszem és légkeveréssel megpirítom őket újabb 20-30 perc alatt.
Anyukám féle “vödrös” savanyúsággal ettük, ami megér egy külön egy posztot.

Magyar Konyha januári száma adta az ötletet

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007