Keresés a blogon

Sokzöldséges csirkés curry mazsolás rizzsel

Sep 19th, 2014 by Ízbolygó | 0

“Lám, jó: jónak lenni. Megemelni a kalapot annak is, aki elesett, annak is, aki kopott és megfáradt, mert mindent, de mindent visszakap az ember: az ütést is meg a simogatást is.”

Fekete István

Hozzávalók:
1 csokor újhagyma
1 lilahagyma
3 ek szezámolaj (wokhoz alkalmazható, magasabb az égéspontja)
10 dkg csirkemellfilé
2 tk curry
1 tk piros curry paszta
Fél tk római kömény
Fél tk koriander
2 cm gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 pritamin paprika
15 dkg sütőtök
1 sárgarépa
10 koktélparadicsom
400 ml kókusztej
1 dl víz
fél citrom leve

Frissen őrölt bors
15 dkg kesudió
1 csokor petrezselyem

Mazsolás rizs:
25 dkg jázmin rizs
2 nagy marék aranymazsola

Az zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a lilahagymát félbevágjuk és felcsíkozzuk. A paprikát kicsumázzuk, majd vékony csíkokra vágjuk, a sütőtököt megtisztítjuk és felkockázzuk. A sárgarépát megtiszítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A paradicsomokat megmossuk. A csirkemellet megmossuk, papíttörlővel leszárítjuk és kis kockákra vágjuk. A gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük.

A wokot forrósítjuk, beleöntjük a szezámolajat, hozzáadjuk a hagymákat, majd 1-2 perc pirulás után a gyömbért, az apró kockákra vágott csirkemmellet is. Ráreszeljük a fokhagymákat és rászórjuk a fűszereket. Ezt követően beleszórjuk a paprikát, a sütőtököt, pici pirítás után hozzáadjuk a kókusztejet és így rotyogtatjuk, míg a sütőtök meg nem puhul, de ne főjjön szét. Beletesszük a paradicsmot, sózzuk, borsozzuk, ha kell még tehetünk hozzá curryt, koriandert vagy római köményt. Citrom levével savanyítjuk, sózzuk, borsozzuk.

A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk, durvára vágjuk, majd a currybe keverjük. Apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

A mazsolás rizshez két bögre vizet felforralunk, majd beleöntjük a bögre jázmin rizst. Amikor felforrt a víz, letakarékoljuk, majd közepes lángon elkészítjük a rizst. A végén belekeverjük a mazsolát.

A baromfihúsok csomagolásán érdemes a Magyar Baromfi Védjegyet keresni, amely az elmúlt években az ízletes, 100 százalékban hazai baromfi hústermékek szimbóluma lett. A védjeggyel ellátott termékek szigorú minőség-ellenőrzésen esnek át, így biztosak lehetünk benne, hogy ezek az áruk biztonságosak: útjuk nyomon követhető a termelőtől egészen a boltokig.
Készült a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóság támogatásával.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007