Keresés a blogon

Sütőtök-almasaláta

Sep 23rd, 2008 by Ízbolygó | 0

A hétvégi szekszárdi szüreti habzsi-dőzsi után nem is kívántam enni semmit. Még azt is elhatároztam, hogy egész nap teázom (!), meg gyümölcsöt eszek, hogy az elvesztett balance hátha visszaáll. Remekül is ment a dolog kora du-ig, akkor viszont olyan éhes lettem…Váratlanul, hirtelen a semmiből tört rám. Gyorsan össze kellett dobnom valamit, különben (úgy éreztem) menten éhen halok! Ezt a salátát már kinéztem hétvégére, hátha a családot ki tudom billenteni a “sütőtök rozmaringgal, olivaolajas mézzel sütve” bűvköréből. Ez a saláta tényleg gyorsan elkészíthető, tele van vitaminnal és tisztára nyári színei vannak! Már ezért megéri! A sütőtök áldásos hatásairól már itt értekeztem.

Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök
kevés Halen Món Vanilla Sea Salt
frissen őrölt bors
3 ek vaj
1 ág rozmaring
2 ág kakukkfű
2 savanykás alma
fél lime leve
fél sonkahagyma apróra vágva
4 ek olivaolaj
1 ek mangós balzsamecet
1 ek banános balzsamecet

frissen őrölt bors
2 ek száraz serpenyőben megpirított tökmag

A sütőtököt meghámozom, kiszedem a magjait és vékony csíkokra, majd vékony hasábokra vágom és az olvasztott vajon kevergetem, tekergetem. Szórok rá Halen Moon vaníliás sót és őrlök rá borsot is. Amikor már puha, de még nem krémes, félrehúzom a lángról. Az almát negyedbe vágom, kiszedem a magházát, majd vékonyan feleszeletelem és átforgatom a lime levével, hogy ne barnuljon meg. Az olivaolajból, kétféle balzsamecetből, sóból, borsból vinaigrettet készítek és összeforgatom az almával, a hagymával és az időközben kihűlt sütőtökkel. Rászórom a tökmagot és már fogyasztható is.

Forrás: Lecker 2008/10

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007