Keresés a blogon

Tavaszi fülecskék (Orecchiette alla primavera)

May 7th, 2008 by Ízbolygó | 0

Igazi tavaszi tészta készült zöldspárgával, cukorborsóval. Igaz a zöld színt megbontotta egy kis piros, a koktélparadicsom révén és a sárgás-fehér articsóka egy kis fehéret csempészett a mártásba. Maga a tészta pedig egyébként is sárga-zöld-bíbor színekben játszott.

Hozzávalók:
4 fej gomba
10 dkg cukorborsó
20 dkg zöldspárga
5 dkg articsóka szív (konzerv)
6 db koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
2 dl tejszín
friss bazsalikom
friss petrezselyem
orecchiette (=fülecske) tészta

Felteszem a tésztának a vizet. A spárgát lobogó sós vízbe mártom 2 percre. A hagymát kevés olivaolajon megfonnyasztom, majd rádobom a gomba negyedeket. Pár percig párolom, aztán jöhet bele a cukorborsó, a leszűrt spárga, a koktélparadicsomok és az articsóka. Sózom, frissen őrölt borssal megszórom, majd ráreszelem a fokhagymát is. 5 percig így párolom, majd ráöntöm a tejszínt, összeforralom, majd megszórom a friss fűszernövényekkel. Addigra kifőzöm a tésztát és a tavaszi fílinget megfejelve egy könnyű zöld salátával tálalom.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007