Keresés a blogon

Tavaszi leves nyúllal

May 15th, 2008 by Ízbolygó | 0

Kaptam nyulat. Kettőt. De nem ám a vékonyka, kisportolt boltit! Ezek csudaszép házi nyulak voltak egyenesen Mohácsról (anyósom közbenjárása révén)! Szépen megtisztítva, szétbontva. A legkevesebb husit rejtő darabokat levesbe szántam, amolyan igazi tavaszi levesbe! Amiben minden friss, harsogó, ropogós. Került bele karfiol, gomba, karalábé és friss gyökérzöldségek.

Hozzávalók:
2 nyúl mellkasi része és egy két hosszanti húsdarab, amiben nem volt csont és elképzelésem nincs, az melyik része volt
1 csokor petrezselyem
1 fej vöröshagyma
2 csokor újhagyma
6 gerezd fokhagyma
1 kis fej karfiol
2 karalábé
30 dkg gomba
1 csokor újrépa
1 csokor új petrezselyemgyökér
30 dkg zöldborsó (fagyott)

tarkabors

A nyúldarabokat hideg vízben felteszem főni. Amikor felforr, leszedem az esetlegesen képződő habot és visszaveszem a lángot, hogy a leves csak gyöngyözzön. Mivel a nyúlnak nem kell túl sok idő, egy másik lábasban időközben megpárolom a felkarikázott újhagymát, majd 2 percig összeforgatom a felkarikázott répával és gyökérrel, majd az egészet a nyúl levéhez öntöm. Kipótolom még vízzel, majd beleteszem a karalábét ill. egy nagy teatojásban a megpucolt fokhagyma gerezdeket, a vöröshagymát szintén megpucolva, de egyben ill. egy maréknyi tarkaborsot. Sózom, borsozom. Lefedem és így főzöm takarék lángon vagy egy órát. Ezt követően mehet bele a zöldborsó, ill. amikor már minden majdnem megfőtt, a karfiol rózsáira szedve. Akkor lesz igazán finom, ha lassan készül, de összességében 1,5 órán belül megvolt. Friss, aprított petrezselyemmel megszórva tálaltam.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007