Keresés a blogon

Tejfölös-túrós kalácsfelfújt málnamártással

May 13th, 2008 by Ízbolygó | 0

A helyi pékségben napi szinten vásárolunk. Nem nagy mennyiségeket, nagyrészt Pöttyöm fogyasztását (1 pici kifli/nap) szerezzük be onnan, illetve nagyjából hetente kétszer veszünk vajas-mazsolás csomót is, amit szintén nagyon szeretünk, de néha marad belőle. Ilyenkor aztán próbálok ilyen-olyan továbbhasznosítási formákat találni, hogy ne vesszen kárba… Általában felfújtként végzi, de erre is rá lehet unni, hiába variálom.. Van, hogy csokit, lekvárt, aszalt gyümölcsöt, vagy akár diót stb. keverek bele. Ez a recept azonban leváltja az eddigit, mivel a túró-tejföl töltelék könnyűvé, lággyá tette a réteslap pedig kellemesen ropogósra sült. A másikat meghagyom télire, akkor kell inkább úszógumira gyúrni.:-) Ismét a málnát választottam kísérőnek, mivel a málna enyhén savanykás, pikáns voltát egy gyümölcs sem képes utánozni!

Hozzávalók (5 szufléformához)
10 dkg kalács
kevés tej
5 dkg vaj
4 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 biocitrom héja reszelve
3 tojás
5 dkg túró
0,6 dl tejföl
fél cs Tante Fanny teljes kiőrlésű réteslap
20 dkg málna

A kalácsot felkockázom és meglocsolom tejjel. A vajat a citrom lereszelt héjával, a por- és vaníliás cukorral habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojások sárgáját. Ezt követően a túrót és a tejfölt és a kalácskockákat is belekeverem. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verem és a kalácsos-túrós masszához adom. A formákat jól kivajazom és beleteszek 2 lap réteslapot úgy, hogy a szélén kilógjon. Belekanalazom a kalácsos maszát, majd a kilógó réteslapot ráhajtom. 180 fokon 15-20 percig (pirosodásig sütöm). A málnát botmixerrel leturmixolom, majd átszűröm. Ezzel a mártással körítem a felfújtat.

Forrás: Gusto VI.évf. 6. sz.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007