Keresés a blogon

Wellington bélszín

Feb 18th, 2008 by Ízbolygó | 0

Itt ígéretet tettem, hogy elkészítem, mert ez is igen nagy népszerűségnek örvend. Nem az eredeti receptet készítem, hiszen sem libamájat, sem madeira mártás nem készítek hozzá, azonban így is igen laktató, a köret soha nem fogy mellette…

Némiképp más összetevőkkel, de alapvetően így készül.

Hozzávalók:
80 dkg bélszín
15 dkg bacon
2 fej hagyma
10 gerezd fokhagyma
1 kg gomba
2 csokor petrezselyem
kakukkfű
2 doboz paradicsomsűrítmény
40 dkg leveles tészta (itt a vastagabb mélyhűtött verziót támogatom)
2 ek liszt
2 tojás

A bacont vékony csíkokra vágom, majd kevés olajon megdinsztelem. Rádobom az apóra vágott hagymát, üvegesre párolom. Közben apróra vágom a gombát és azt is rádobom. Sózom, frissen őrölt borssal megszórom, majd belereszelem a fokhagymát, belecsípkedem a kakukkfüvet és így párolom egy negyed órát, majd belekeverem a paradicsompürét és a legvégén a petrezselymet és lehűtöm. A húst megtisztítom a hártyáktól, sózom, borsozom és olivaolaj és vaj keverékén körbesütöm. Minden oldalának adok 5 percet, majd lefedem és így is sütöm 5 percig. Ezt is hagyom kihűlni. A leveles tésztát kinyújtom, majd akkora helyre, mint a bélszín. A gombához adom a tojást és a liszet, majd lesimítom a gombapép harmadát, ráültetetm a húst, majd körbeveszem a maradék töltelékkel. A leveles tésztát ráhajtogatom, ha van kedvem és leeső tésztadarabom, fel is díszítem. Tojássárgájával megkenem. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom és 30-40 percig sütöm. Amikor megsült, nem esek rögtön neki, hanem várok egy 10 percet a szeleteléssel, hogy a hús nedvei lecsituljanak ill. hogy a töltelék kicsit összeálljon. Párolt zöld cerubabbal, baconben sült cerubabcsokorral, francia burgonyával, burgonyapürével körítve első osztályú!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007