Keresés a blogon

Zöldborsó krémleves spenóttal

Sep 18th, 2008 by Ízbolygó | 0

Szombaton esküvőn és lakodalmon jártunk. Több szempontból is emlékezetes nap volt! Egyrészt még soha nem voltam olyan lakodalomban, ahol DJ nyomja a zenét és nem kicsit jó volt. Másodsorban az ifjú pár egy sétahajókázást is beépített a programba, amire egyébként magunktól (mert mindig van fontosabb dolog) nem kerítettünk volna sort. Harmadrészben érdekes, jófej embereket ismertünk meg és HATALMASAT buliztunk a Gellért szállóban. Utolsó vendégként hagytuk el a helyszínt:-))) Szóval jó volt, na. Kaja fronton komoly meglepetést okozott a Gellért! Nem állítom, hogy az eddigi legjobb svédasztalos kaját ettem, de biztosan dobogó volt. És volt 1-2 meglepően szuper fogás. Pl. ennek a levesnek az ötlete is onnan származik. Ők még turbózták csirkehússal, én nem éltem ezzel. Viszont nem túl fotogén a benne úszkáló spenót, úgyhogy legközelebb azt még aprítom egy kicsit és csak úgy teszem a levesbe…

Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó (fagyott)
1 nagy fej hagyma
2 szem burgonya
nagyjából 2 l zöldségalaplé
15 dkg fagyasztott leveles spenót
2 dl tejföl
fél ek étkezési keményítő

frissen őrölt bors
kevés citromlé

A hagymát apróra vágom és vajon megpárolom. A burgonyát felkockázom (pucolás után). Amikor már üveges a hagyma, hozzáadom a burgonyát, kicsit átforgatom, majd felöntöm a zöldségalaplével. Beleöntöm a borsót, sózom, borsozom és puhára főzöm a zöldségeket. Összeturmixolom és besűrítem az tejföllel összekevert étkezési keményítővel. Hozzáadom a spenótot is és amikor kész a leves, kevés citromlével savanyítok rajta.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007