Keresés a blogon

Gombás-hagymás sertéskaraj sajtszósszal

Oct 10th, 2008 by Ízbolygó | 0

Vasárnapi ebéd – főétel. Családi nyomásra hús. Sőt! Disznóhús. De azért elfogyott minden!:-))))

A kis lila virág meg kertünk szépe manapság. Az illatos rózsák mellett.

Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj
2 ek vaj
3 csokor újhagyma
6 fej gomba
2,5 dl tejszín
2 dl fehér bor
1/2 citrom leve
15 dkg gouda sajt

frissen őrölt bors
friss petrezselyem
szerecsendió

A hússzeleteket sózom, frissen őrölt borssal megszórom. 2 ek vajat és 1 ek olívaolajat összeolvasztok, majd ebben átsütöm a husikat. Kiveszem őket és melegen tartom. A hagymát felkarikázom, majd pirítom, közben a gombát is feldarabolom és a hagymához adom, felöntöm a borral és összepárolom. Petrezselyemmel megszórom, citromlével megöntözöm, majd sóval és borssal ízesítem. Félreteszem. A visszamaradt pecsenyeléhez adom a tejszínt, felmelegítem, sózom-borsozom-szerecsendiózom. Belereszelem a sajtot és beleolvasztom. Köretként zöldséges vad és jázminrizst ettünk hozzá.

Ötlet: Ínyenc 2007/1

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007