Keresés a blogon

Kókusztejes tápióka puding áfonyával-szederrel-nektarinnal

Aug 2nd, 2015 by Ízbolygó | 0

“A szeretet nem más, mint az az öröm, amelyet a szeretett személy puszta létezése miatt érzünk.”

Joseph Zinker

Végre, végre, végreeee NYÁR! Imádom a nyarat! Évekkel korábban kb. CSAK a nyarat szerettem, manapság már engedékenyebb vagyok, ill. ha pc szeretnék lenni: megtaláltam minden évszakban a szépséget. Azért a nyár… a nyár, az nyár. Dúskálunk a gyümölcsökben, zöldségekben, a kertben érik a paradicsom, a füge, kaszáljuk a zöldfűszereket! Hát mi ez, ha nem gyönyörűség? Örömmel nézem, ahogy a gyerekeim arcán folyik a dinnye leve, a hasukon baracklé csurdogál…..kívülről. Jó, hogy nem kell kergetni őket az asztal körül, hogy egyenek. Jöhet a gyümölcs, fürtös uborka HEGYEKet pusztítanak el egy-egy vacsorára, amúgy minden nélkül. Nem kell kenyér, nem kell szalámi, sajt… fürtös ubi jöjjön csak befele, aztán még egy kis dinnye és garantált az éjszakai felkelés:-) De így van ez jól. Nyár van. Balaton van. Biciklizés, focizás, kártya, társas, kirándulás, kompozás és az öröm. Az öröm, hogy együtt vagyunk.

Egész elérzékenyültem, pedig csak egy receptet akartam ide bevésni, hogy meglegyen az utókornak. Pötty, aki 9 múlt már igen jól feltalálja magát a konyhában, bár még van rajta finomítani való, mert pl. a kókusztejre a száját húzza. Ehh… érnie kell még, de az irány, az már megvan. És csak ez számít. Mini, aki fél 6 évesként aposztrofálja magát, bezzeg ő tolja a curryt, nem baj, hogy kicsit csíp. A két gyerek, két véglet. Mini azért fog megtanulni főzni, mert saját bevallása szerint is csak a kaja érdekli. Meg az autók. Hozzáteszi, meg a csajok.

Ezekben a nagy nyári melegekben a legjobb desszert a hideg dinnye, de ha tényleg szeretnénk megvillantani gasztrokészségeinket, na akkor jöhet egy olyan desszert, amit lehetőleg nem kell sütni. Se nem főzni. Vagy ha kell is főzni, csak egy kicsit. ÉS EZ PONT ILYEN! Elő a tápiókagyöngyös zacskót és főzzetek ilyet!

Hozzávalók:
12 dkg aprószemű tápiókagyöngy
4,5 dl kókusztej
1 nektarin
10 dkg áfonya
10 dkg szeder
fél citrom leve
2+1 ek púpos ek NYÍRFACUKOR POR
10 dkg mandulaszelet

A tápiókát a mennyiségének megfelelő 2,5-szeres vízbe beáztatjuk másnapig. Másnap a kókusztejjel összefőzzük, közben adunk hozzá 1 ek nyírfacukorport. Amikor a gyöngyök már átlátszóak és nagyjából besűrűsödött, akkor félrehúzzuk a lángról és hagyjuk hűlni. Az áfonya és szeder 3/4-ét a nektarinnal, citrom levével és 1-2 ek nyírfacukor porral leturmixoljuk. Poharakba adagolunk 2-3 ek gyümölcsturmixot, majd belemerjük a kókusztejes pudingot. A tetejére még egy kis gyümölcspüré, egész gyümölcsök. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulaszeleteket és ezt szórjuk a desszertre az egész gyümölcsök mellé, hogy legyen benne valami harapható is:-)

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007