Keresés a blogon

Segítsüti átadás 2 és Gabojsza sütije

Apr 22nd, 2009 by Ízbolygó | 0

A múlt hét végén sort kerítettem a Segítsüti-licit másik nyertesének, robibobi csomagjának átadására is. Ehhez egy kis bekgránd: robibobi-t jó sok éve ismerem már. Nagyjából 2002 magasságában mutatott be minket egymásnak Pöttyöm apukája, mivel munkatársak voltak. És azóta is azok.:-) Ha fel kellene sorolnom pár embert, aki a velejéig jó, ő bizonyosan köztük lenne.  Ráadásul remek humora is van, így ez alatt a hosszú idő alatt, mióta ismerem
– rengeteget röhögtünk már együtt,
– sokat és sokszor ittunk együtt
– és mérhetetlen sok karaktert gépeltünk be mail-chat formájában! Ami közben szintén sokat röhögtünk:-)
No és jó néhányszor megfordultunk már egymás konyhájában is. Merthogy ő is szereti a jó kajákat, sőt a konyhában sem elveszett ember! Igen jó fakanálforgatásban is, ami egy pasinál, mindig többszörösen felértékelt dolog! Szóval örülök, hogy robibobi a barátom és hogy nyert, így süthettem neki is!

tzg-ék csomagjához hasonlóan nem csak a licitált süti került a csomagba, hanem néhány extra is:-)
Mogyorógrillázsos konfekt,
Áfonyás-kókuszos cookie,
Gabojsza marokkói sütije ill.
Karácsonyi cantuccini.

Gabojsza marokkói sütije nagyon megtetszett, leginkább a csokis verzió. Kávé mellé ideális kísérő, de vaníliafagyival és eperrel sem utolsó:-)))
robibobiéknak is ízlett, mivel a következő levelet kaptam tőle hétfőn:

“…A csokis és grillázsos cucc pillanatok alatt elfogyott (apukám is tolta, pedig ő nem egy sütis típus), az áfonyás keksz eltűnt a nap végére, másnap reggel meg mindenki tejeskávét kért, hogy legyen mibe mártogatni az olasz csodát.
Drága szüleim lelkemre kötötték többször is hogy mindenképp mondjam el hogy mennyire ügyes és jófej vagy, meg hogy Isten áldja meg ügyes kezedet, tehetségedet. Köszönjük szépen!”
.

Mostanság ugye bőgősre vagyok állítva, megkönnyeztem ezt is… És hát én köszönöm még egyszer a licitet!

Végül, de nem utolsó sorban álljon itt Gabojsza marokkói csokis süti receptje:

Hozzávalók:
10 dkg jó Amedei Toscano Black csokoládé
4,5 dkg vaj
5 dkg porcukor
csipet só
2 tojás
1 vaníliarúd
10 dkg liszt
10 g holland kakaó
fél tk sütőpor
porcukor a hempergetéshez

A csokit összaolvasztom alacsony lángon a vajjal, majd összekeverem a porcukorral. Egyenként hozzáadom a tojásokat. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és csipet sót, a vaníliarúd kikapart belsejét szintén a masszába keverem. Hűtőben pihentetem egy órát, utána dió nagyságú golyókat formázok belőle, meghempergetem porcukorba és egymástól kellő távolságban, sütőpapírral bélelt tepsire rakom. Vigyázat! Puffadnak! 170 fokra előmelegített sütőbe 15-20 perc alatt megsütöm.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007