Keresés a blogon

Vaníliás rebarbara leves, eper concassé és tejszínhab

Jun 10th, 2010 by Ízbolygó | 0

Lement a megismételt epres kurzus is a Csillagánizsban, úgyhogy következzen két nagy kedvencem. Elsőként ez a leves. A rebarbara pikáns frissessége, a vanília teltsége és az imádott eper találkozása. Csak jó lehet!

Hozzávalók:
45 dkg rebarbara
1 vanília rúd
4 bögre víz
3 ek cukor
2,5 dl tejszín
15 dkg eper

A rebarbarát megtiszítom, majd felkockázom. A cukorral és a felhasított vaníliával felfőzöm. 15 percet rotyogtatom, ennyi idő alatt a rebarbara totál szétfő. Nem pánik. Szűrővel leszűröm. A rebarbara péptől megválok, a visszamaradt ízletes levet pedig kihűtöm. Az epret apró kockákra vágom. A tejszínt kemény habbá verem és a hideg levessel ill. az eperrel tálalom. Citromfű vagy menta a tetejére és már készen is van! Hideg, frissítő, nyári. És epres:-)

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007