Keresés a blogon

Zöldségsütik négyszer
Datolya-petrezselyem gyökér süti

Feb 26th, 2010 by Ízbolygó | 0

A mandulás-répás muffin után következzen ez a datolyás-petrezselymes.

Hozzávalók:
15 dkg petrezselyem gyökér (pucolva)
15 dkg liszt
10 dkg datolya (magozva)
3 dkg puha vaj
2 dkg kókuszreszelék
½ tk szódabikarbóna
2 tk fahéj
1 tojás

A datolyát kimagozom, majd 1,5 dl vízzel felöntöm és addig főzöm, míg a vizet magába nem szívja és egy szottyos masszát kapok (10 perc). A petrezselyem gyökeret felkarikázom és pici vízben puhára párolom. A gyökér karikákat a datolyához adom és összeturmixolom őket. Hozzákeverem a vajat, a kókuszreszeléket, a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a kissé felvert tojást is. Egy szögletes szilikonformába öntöm a tésztát (vagy fém formába, de akkor ki is kell vajazni és vékonyan lisztezni) és 40 perc alatt (tűpróba!) 180 fokon megsütöm.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007