Keresés a blogon

Paradicsompuding kaprimártással

Jul 9th, 2008 by Ízbolygó | 0

Kedves kolléganőimnek készítettem ezt a pillanatok alatt összeállítható előételt. Eredetileg úgy terveztem, hogy a találkozó napján rekkenő hőség lesz, mint az azt megelőző napokban és az ebédet a napernyő alatt kanalazzuk, de nem így akarta az Élet, aki nagy rendező hírében áll. Mindenesetre annak ellenére sikere lett, hogy a négy fal közé szorultunk és az összhangot is csupán némiképpen zavarta meg kint üvöltő orkán erejű szél, ami igazán nem nyárhoz méltó ill. egy-két fel nem oldódott zselatindarab:-)

Hozzávalók:
4 érett paradicsom
2 ek paradicsom sűrítmény
2 mogyoróhagyma
6 levél bazsalikom
4 lap zselatin
3 ek kapribogyó
3 ek joghurt
1 ek olivaolaj
frissen őrölt bors

A paradicsomokat a “fenekükön” keresztirányban bemetszem és forró vízbe teszem pár percre, majd lehántom a héját. Feldarabolom, majd a mogyoróhagymákat apróra vágom. Vastag falú edénybe teszem őket, sózom, borsozom és negyed óra alatt beforralom a paradicsomsűrítménnyel. Ha kell igazítok az ízeken. Ha kicsit hűlt, összeturmixolom a bazsalikomlevelekkel, majd a zselatint hozzáadva óvatosan addig melegítem, amíg fel nem oldódik benne maradéktalanul. (Nem érdemes sietni vele, mivel nekem maradt benne pár zselatindarab!) Hideg vízzel kiöblített formákba adagolom, majd kihűtöm. Tálalás előtt a kapribogyót a joghurttal és az olajjal összeturmixolom, finoman borsozom. A formák aját meleg vízbe mártom, így egykönnyen kifordíthatóak lesznek a pudingok, amiket a mártással tálalok. Előételnek isteni, de egy kis kenyérrel szerény nyári főétel válhat belőle.

Nők Lapja Konyha 200/Nyár

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007