Keresés a blogon

Lezárult a „Borhozételt” receptverseny!

Apr 24th, 2008 by Ízbolygó | 0

Jó kedvvel és egy kis izgalommal indítottuk útjára születésnapi receptversenyünket. Az apropót a Heimannok 250 éves szekszárdi bortermelő és borissza igyekezetének jubileuma jelentette.

Az ötlet onnan származott, hogy belefásultunk már az óriásplakátok ínyenccsalogató harsányságába, de nem igazán éreztük magunkénak a stampedlis pohárba töltött tökfőzelék „Vague Nouvelle” stílusú kifinomultságát sem.

Miért is ne lehetne itthon kapható alapanyagokból, egyszerű konyhai tudással, egészséges ételeket készíteni, amelyeket véletlenül a Heimann borok ihlettek? Így indult….

Majd összeült a család, és a közös tervezés, ötletelés után elindítottuk játékunkat. Segített a Bortársaság, a „gasztro-bloggerek” lelkes csapata, s médiumában helyet adott a versenynek az A művelt alkoholista, A Bűvös Szakács, a Gusto, a Decanter és a Pécsi Borozó is.

Az első hetekben alig-alig csordogáltak a receptek, majd az Ízbolygón hetente megjelent borajánlások és valószínűleg a határidő közeledtével felfokozódott alkotási láz meghozta az eredményt! Az utolsó hétvégén szó szerint dőltek az alkotások!

A pályázatot április 20-án zártuk le. Jelenleg a rendszerezés zajlik, hogy április 29-én minden zsűritag megkaphassa a sorszámmal ellátott anonim recepteket. Így kerül kiválasztásra a Top 12 és a Top 13-36 recept a beérkezett 173 pályázatból.

Míg az eredmény megszületik, egy kis statisztika:
A Vionához 49,
Fuchslihoz 32,
Kadarkához 22,
Merlot-hoz 20,
Cervaes cuvéehez 12,
Kékfrankoshoz 10,
Stílusgyakorlathoz 8,
a Syrah-hoz és az Ideihez 5-5 recept készült,
míg a Pinot Noir 4,
a Cabernet Franc 3,
a Cervaes törköly 2
és a hozzánk kötődő Kerkaborum Furmint 1 receptet ihletett.

Összesen 81 fő küldött nekünk 1-11 (!) számú receptet!

Külön örülünk annak, hogy minden borunkhoz alkottak, és a receptek között nagyon sok átgondolt, ötletes és a bor karakterét, ízjegyeit tényleg figyelembe vevő étel készült. Többek jelezték, hogy milyen öröm volt az alkotás maga, amit sokszor családi vagy baráti körben követtek el. Ha így volt, már ezért is megérte!

Köszönjük a pályázóknak a receptek mellett a sok pozitív visszajelzést, bíztatást!
Hamarosan jelentkezünk az eredményekkel!

a Heimann csapat

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007