Keresés a blogon

Joghurtos torta sherrys narancssziruppal és aszalt szilvával

Jan 28th, 2009 by Ízbolygó | 0

Péntek este/éjszaka és szombaton is vendégeink voltak, így vasárnapra menüként a VKF!es téma ill. egy szuper torta került az asztalra. Szerintem az ebéd sztárja volt és nem bonyolultabb összedobni egy muffinnál.

Hozzávalók:
Torta
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
3 tojás szétválasztva
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
18 dkg liszt
1 tk sütőpor
2 dl natúr joghurt

aszalt szilvás téma:
30 dkg aszalt szilva
3 dl sherry
3 dl narancslé
1 narancs reszelt héja
pár ek cukor

Az aszalt szilvát a sherryvel felforralom, majd a lángról félrehúzom a lángról. A sütőt 180 fokra melegítem. Egy 20 cm-es kapcsos sütőformát kivajazok. A vajat a cukorral habosra keverem, egyesével hozzákeverem a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját, majd levét is. Hozzáadom a lisztet és a sütőport, majd a joghurtot is. A fehérjéket felverem csipet sóval, majd a vajas masszához keverem. Beleöntöm a kivajazott formába, majd 55 percig sütöm. (nekem pont ennyi volt, de az eredeti recept 50-et írt, tehát 50 körül már nézegessük!) Tűpróba sokat segít eldönteni, mi is van a süti középtáján!

A sherryt leöntöm a szilváról és beforralom a narancslével, a cukorral és a narancshéjjal, hogy klassz sűrű szirupos legyen. A tortaszeletekre öntöm a szirupos szilvát és úgy tálalom. (ps: nálunk a szilvás cucc olyannyira fogyott, hogy újra kellet gyártanom:-))
A kettő együtt pedig egy könnyed, mégis télies ízvilágú sütit ad.

Forrás: delicious 2009/02.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007