Keresés a blogon

Betegmanó reggelije

Jan 29th, 2009 by Ízbolygó | 0

A betegség most már Pöttyömet is legyűrte, pedig elég sokáig bírta a többiekhez képest. Orrfolyás, köhögés, láz…fincsi téma.:-( Étvágya se nagyon ill. egy helyben elvan, ami a ciklon-csacsogó létformához képest nagy visszaesés… innen tudom, tényleg komolyan beteg. Összebújás, zenehallgatás, mesélés. És próbálkozom, miket kíván. Nagyjából semmit… Ilyenkor azért igazi cselendzs megetetni egy gyereket. Főleg úgy, hogy némi vitamint is csempésszünk bele. Ilyenkor slágerek azok a kaják, amik állagukból kifolyólag könnyen csúsznak. Ilyen a saját készítésű gyümölcsjoghurt, ami lassan, de lecsúszott a pocakba. Ebédre tésztát nyomunk, azt már leegyeztettem. Áldását adta:-)

Azért még ilyen állapotban is vannak klassz beszólásai:-) Ezeket imádom! Legszívesebben megállítanám az időt itt és most! Persze úgy, hogy éppen nem beteg! Legfrissebb: beszéltem telefonon egy lánnyal, akit Kirának hívnak. Leteszem, mondja, kivel beszéltem. Mondom, a Kirával. Mire neki teljesen elkerekednek a szemei és mondja: Anya! A kilállyal?:-))))

Hozzávalók a manók kedvenc joghurtjához:
2 érett banán
1 bögre eper
1 narancs lereszelt héja és valamennyi leve
1 nagy doboz lecsepegtetett joghurt vagy görög joghurt
mazsola vagy aszalt áfonya
pici méz
kardamom összetörve
őrölt fahéj

Először a gyümölcsöket turmixolom össze, aztán mehet bele a joghurt és a narancs leve apránként, hogy ne legyen folyós a végeredmény! Van amikor a mazsolát is beleturmixolom, akkor még méz sem kell bele, csak mikróban forraljuk meg pici vízzel előtte, hogy puha legyen! A végén adom hozzá a kardamomot, fahéjat, narancs héját.

Nálunk nagy kedvenc az Alnatura ropogós zabtönkölybúzás müzlije.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007