Keresés a blogon

3in1 = marshmallow+csoki+nugát

Dec 7th, 2010 by Ízbolygó | 0

Most, hogy már adventi koszorúnk, adventi naptárunk, amibe minden nap tesz valamit az angyalka (vagy nem, akkor sírás, egész nap jókislány, aztán du-ra csak kerül valami:-)), már napok óta folyamatosan jön valahova a Mikulás (holnap utoljára remélem…), ill. november eleje óta karácsonyi cd-ket hallgatunk Pötty jóvoltából folyamatosan egész karácsonyi hangulatom kerekedett. Érdekes, hogy Pöttyömnél a karácsony, az angyalkák, a Mikulás olyan szinten jelen van az életében, hogy lényegében az évet 2 szakaszra osztjuk: a karácsonyvárásra és a szülinapvárásra. Aztán a szülinap után (márc!) ismét a karácsonyt várjuk. Eleinte (nyáron még visszafogottabban), de ahogy beköszönt az ősz, mind intenzívebben van jelen a kis életében mindez. Imádom érte!

Ha pedig karácsony, akkor ajándékok, mégpedig a konyhából, azt mindenki imádja! A poszt témája pedig nagyon komoly! És gasztroajándéknak sem utolsó! Munka vele minimál és az íze…. Remek!

Hozzávalók:
40 dkg 65% étcsoki
20 dkg mogyorónugát (ilyen)
10 dkg marshmallow (pillecukor)
2 bio narancs héja
12,5 dkg vaj
10 dkg makadámiadió egészben vagy vágva (egészben szebb, de nekem csak vágott volt)

Az ügymenet egyszerű. A vajat, a nugátot, a csokit vízgőz felett feloldom, majd az apróra vágott pillecukorral, a narancs reszelt héjával és a makadámiával összekeverem. Egy egyenes falu tepsit vagy tálat kibélelek fóliával, majd beleöntöm a masszát. Egy éjszaka alatt kihűtöm. Szeletelem, celofánba csomagolom, átadom.

Ötlet: Lecker Christmas-Special

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007