Keresés a blogon

A csokoládé vására Párizsban

Oct 17th, 2007 by Ízbolygó | 0

Október 19-én nyitja meg a kapuit a “Le Salon du Chocolat” Párizsban. Idén már 13-ik alkalommal kápráztatják el az odalátogatókat fantasztikus csokoládé divatbemutatóval illetve kiállítók százai is nagy szeretettel várják a csokiimádókat.
A divatbemutatón egy igazán különleges kollekció kerül bemutatásra, mely neves divattervezők és világhíres csokoládégyártók közös munkája eredményeként kerül a kifutóra.
Pár gyönyörű csokiruha:

A kiállítás 14 000 m2-es (!) területén több, mint 400 kiállítóval és termékeikkel találkozhatnak a csokifun-ok. Végigkövethető a kakaóbab teljes életútja, felsejlik a titok, hogyan is készülnek a csokicsodák. Bepillantást engednek a szépségipar kulisszatitkaiba is, természetesen a kakaóvaj áldásos hatásaival kapcsolatosan.

A vásár három napja alatt egy szakmai konferencia is megrendezésre kerül, valamint a konferencia zárónapja utolsó mozzanataként átadják a Csokoládé-Díjat is.

Minden órában az ún. Recept-bemutatókon híres konyhai és cukrász szakemberek osztják meg a nagyérdeművel saját receptjeiket illetve azok elkészítését. Pár nevet kiemelnék (a teljesség igénye nélkül): ott lesz Pierre Hermé, Thierry Marx, Frederic Cassel….Szerintem már miattuk érdemes repülőre ülni:-)

A felsoroltakon kívül számos más programmal (külön gyermekeknek is!) várnak mindenkit, aki szeret áldozni a valódi csokoládék oltárán. Itt a Milkát csupán hírből ismerik…

A Csokoládé-Show köverkező állomásai:
New York, november 9-11.
Moszkva, december 1-3.
Shanghai, 2008. január 18-21.
Tokio, 2008. január 23-28.

A párizsi Salon de Chocolat hasznos információi:
2007.10.19-22.
Nyitvatartás: minden nap 10-19 óráig. (19 és 20-án este 8-ig)
Paris Expo, Porte Versailles
5/2 és 5/3 rendezvényközpontokban
Belépődíj: felnőtt: 12 EUR
12 éves kor alatt: 6 EUR
3 éves kor alatt: ingyenes
Jegyek vásárolhatók: a fnac.comon

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007