Keresés a blogon

A sóska és a gnocchi frigye (manókaja)

Oct 11th, 2007 by Ízbolygó | 0

A sóska igen egészséges zöldség, azonban (hasonlóan a spenóthoz) az embereket két pártra osztja: akik utálják és akik szeretik. Mi sem tolakszunk érte, ha van más alternatíva is, de néha azért ilyet is kell enni. (Főleg, ha Nagypapi hozza nagy szeretettel a saját kertjéből!)
Az íze, hogy is mondjam, igen dinamikus. Kicsit savanykás, kicsit fűízű…önmagában semmiképpen sem fogyasztanám. Azonban már 7-8 hónapos babáknak is adható, dúsítva sütőtökkel, almával, (burgonyával) amik remekül tompítják a sóska ízét. Gyakran főzeléket készítenek belőle, cukrozva, ami gyermek esetén nálam tiltólista, úgyhogy vagy sütőtököt adok hozzá, vagy a lent leírt módon készítem.

Hozzávalók:
sóska
vaj
Holle Babamüzli
tej
gnocchi

A sóska leveleit megmosom és leszárazom. Vajat olvasztok és a sóskát rádobom, lefedem és 1-2 percig párolom. Amikor összeesett, öntök hozzá tejet, majd a Holle Babamüzlivel sűrítem, amiben mivel van mazsola édeskés. A gnocchit ez idő alatt kifőzöm egy másik edényben, összekeverem, tálalom. A Mazsi-puszikat a végén bezsebelem.

Aki még többet szeretne tudni a sóskáról:
a Terebess oldalán
a Gourmandnet oldalán

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007