Keresés a blogon

A töltött tök esete

Aug 10th, 2007 by Ízbolygó | 0

Nem nagyon szoktam zöldségeket tölteni. Azonban, amióta a kislányunk megszületett és immáron ugyanazt eszi, amit mi, sokkal több zöldségfélét fogyasztunk, illetve én, mivel gyermekem apja eleve ódzkodik pár zöldség elfogyasztásától. Ez a Nők Lapjában talált és általam rimékelt recept azonban első ránézésre mindhármunk számára fogyaszthatónak tűnt.

Hozzávalók:
2 db 40 dkg-os tök
3 zsemle
1/2 l tej
1 tojás
50 dkg darált pulykamell (avagy sertéscomb)
3 dl tejszín
petrezselyemzöld

fehér bors

A zsemléket a tejbe áztatom és kinyomkodom, majd összekeverem a darált hússal, 1 dl tejszínnel, a tojással, pici sóval, borssal ill. a petrezselyemmel. A tököket kettévágom, meghámozom és kanállal kivájom a magházukat. Betöltöm a húsos tölteléket, vajjal kikent tűzálló tálba/tepsibe teszem, lefedem fóliával és 1 órán keresztül párolom. A tök héját és a magokat is hasznosítom: kevés vajon megpárolom őket, majd felöntöm a leszűrt tejjel és a maradék tejszínnel és 2 dl húslével. Sóval, borssal ízesítem. 15 percig főzzük, majd leszűrjük és a tökre öntve tálalom.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007