Keresés a blogon

Áfonya saláta sült kecskesajttal

Aug 5th, 2013 by Ízbolygó | 0

“…És ott a park, a régi szerelmek lábnyoma,
a csókok íze számban hol méz, hol áfonya.”

Radnóti Miklós

Hőség. Ahogy az asztalnál ülök, csendben zümmög a ventillátor, a lábamon mégis csordogál az izzadság lefelé. Izzadunk. De enni ilyenkor is kell. Rendkívül kellemes késő nyári este, mikor már nem tombol a hőség, falatozni. Csipegetni, eszegetni, valami könnyűt, gyümölcsöset, finomat. Mint ez a saláta.

Hozzávalók:
10 dkg salátalevél mix
20 dkg áfonya
Fél dl olaj
1-2 tk balzsamecet
10 dkg kecskesajt (keményebb vagy camembert jellegű)

Az áfonya felét az olajjal és a balzsamacettel leturmixoljuk. A kecskesajtot szeletekre vágjuk és száraz serpenyőben a szeletek mindkét oldalát megsütjük. A salátaleveleket tálba öntjük, megszórjuk a maradék áfonyával, meglocsoljuk az öntettel és a sült kecskesajt szeletekkel tálaljuk. Só-bors sem kell hozzá, az ízek mégis egyben vannak.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007