Keresés a blogon

Az instant macaron project

Mar 24th, 2010 by Ízbolygó | 0

Valószínűsítem időhiányban szenvedőknek, szaladós kismamáknak (höhöhö) fejlesztették ki az Alsanál azt az instant macaront, amit Zsó volt olyan kedves és egyenesen Franciahonból szállított és ajándékozott nekem. Ez ám a gasztrocsúcstermék!:-) Bizonyám! Mert nálunk sem alaplében fürdenek a gyerekek! Most én is készítettem “porkaját”!


Csodamacaron

Az instant macaron dobozán gyönyörű macaronok kelletik magukat. (A hazai boltok polcain meg csodás muffinképekkel árulják a muffinport, meg a lillyfee tortákat.) Gondolom, belül azokban is van egy vagy 2 tasak, mint ebben. Egy a maki tésztapor, másik a töltelék. Mivel minden franciául figyel a dobozon, így a fáradtságot sem vettem arra, hogy végignézzem, mit is tartalmaznak a porok. Zsó amikor átadta, lefordította a készítés mikéntjét. Mire nagyjából egy hét múlva az akcióra került a sor, már csak foltokban volt meg a sztori. De nekiveselkedtem, mivel gondoltam, német és angol nyelvkészlettel is majd csak elboldogulok.


a tartalom

Minden ment is, mint a karikacsapás. 20 percben
1. lépésben kigyönyörködtem magam a dobozon figyelő macaronokban
2. lépésben felnyitottam a dobozt
3. lépésben megtekintettem a tartalmat: 2 csomag
4. lépésben fogtam a töltelék tasakot és hozzáadtam a meleg tejet, ezzel el is készült a töltelék


a töltelék

5. lépésben a felvert fehérjéhez kevertem a másik tasak tartalmát
6. lépésben megpróbáltam szabályos köröket a sütőpapírra aplikálni. Nem sikerült. Pedig még köröket is rajzoltam rá.:-)


alakváltoztatós makik

7. lépésnél elakadás. Sütés: hogyan is?! Rémlett valami alacsony hőfok. De mikor? A 150 fokhoz nem kellett franciatolmácsnak lennem, hogy vegyem. Elkezdtem sütni 150 fokon. Aztán addig olvastam a francia betűket, míg eszembe nem jutott, hogy a lehető legalacsonyabb lángon kellene 10 percig, aztán 150 fokon. Akkor már késő volt. Szép buborékos lett az egész, nem csak a talprész:-)))
8. lépésben megtöltöttem


betöltött, buborékos maki

9. lépésben megkóstoltam.

AZ ÍTÉLET: ragacsosnak ragacsos, mint az igazi. Azonban a külalakjában messze sehol sincs, sehol egy roppanós sima tető pl. , de ezt az elszúrt hőkezelésnek tudom be. Amúgy nem rossz-nem rossz. Persze a Piszke-féle határozottan finomabb. Najó, bevallom, sokkal jobb! Meg abban legalább tudjuk, mi van. Igaz a Piszkéjét macerásabb is elkészíteni. Mégis legközelebb inkább annak állok neki. Vagy bevárom Zsuzsát, neki hogy sikerül:-)

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007