Keresés a blogon

Balzsamos kakasmáj tárkonyos cukkini-répa főzelékkel

May 12th, 2008 by Ízbolygó | 0

Mindig furcsállom, amikor anyukák azt mondják nincs idejük főzni…. És azt is sokan kérdezik, nekem mikor van időm gyerek mellett főzni (pedig csak egy van..)?
Konkrétan ez az ebéd annyi idő alatt készült el, míg Pöttyöm belapátolta reggeli müzlis joghurtját. Mert, manapság nem lehet segíteni! A jelszó: “Ne aja! Ededül!”:-)) Nagyjából 20 perc alatt…

A máj pedig annyi idő alatt olvadt ki, míg a játszótéren amortizáltunk. Pötty a játékokat, én (agyilag) magamat. Amikor hazaértünk egy serpenyőbe tettem 1 ek olivaolajat és ebben elkezdtem megsütni a májat. Közben kezet mostunk. A végén kicsit rákaramellizáltam a balzsamecetet. Aztán már csak annyi volt hátra, hogy gyönyörködjek az egyedül lapátoló magzatomban.:-)
Szóval, nem vagyok valami szupernő, csak igyekszem jól beosztani az időmet..

Hozzávalók:
4 cukkini
3 kisebb bio sárgarépa
1 cs újhagyma
2 dl tej
2 dl tejszín
2 ek étkezési keményítő
1/2 citrom leve
10 tárkonylevélke
2 kakas mája
narancsos balzsamecet

A hagymákat felkarikázom, 1 ek olivaolajon megfonnyasztom. Közben a nagylyukú reszelőn lereszelem a megpucolt répákat ill. a cukkiniket. Sózom, borsozom és fedő alatt 5-10 perc alatt puhára párolom. A tejet, tejszínt összeöntöm és összekeverem az étkezési keményítővel, majd a cukkinihez keverem és besűrítem. Savanyítok rajta a citrom levével ill. belekeverem a felaprított tárkonyt is. A májakat félbevágom, egy ek olivaolajat hevítek egy serpenyőben és ezen átforgatom a májakat. Ez nagyjából 2 perc alatt megvan. (Nincs rosszab egy túlsült májnál!) Lottyantok rá egy evőkanálnyi narancsos balzsamecetet és a májjal együtt beforralom. Borsozom és megszórom sóval (ha van fleur de sel (sóvirág), ne használjunk mást!)

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007