Keresés a blogon

Barackos leveles süti

Jul 2nd, 2008 by Ízbolygó | 0

Manapság már nem nagyon járunk nyaranta esküvőkre. Nem mintha nem volnának barátaink, vannak, csak valahogy aki házasodni akart, az már túl esett rajta. Az esküvődömping 2003-2004 magasságában volt, akkor nagyon sok esküvőn vettünk részt, többek között a sajátunkon is. Szívesen emlékszem vissza arra a napra, semmilyen negatív érzés, esemény nem zavarta meg a fehér ruhás létet. Hacsak az nem, amikor leszakadt a ruhám ujja, mert a fotózás után a mini abroncs a magas sarkaknak útjába keveredett… Hiába nem ehhez vagyok szokva!:-))))

Idén azonban hivatalosak vagyunk egyre, már nagyon várom, mert nagyon helyesek a fiatalok. A meghívót ezen a hétvégén adták át (egyik délelőtt). Az ilyesfajta időpntoknál mindig bajban vagyok, mit is illik adni. Hiszen a reggelin épphogy túl vagyunk, az ebéd meg még a távolba vész. Úgy döntöttem, készítek egy leveles sütit, mégis legyen valami az asztalon a kávé és a málnaturmix mellett…

Hozzávalók:
1 cs Tante Fanny leveles tészta
8 dkg Hobbits keksz
4 őszibarack
1 bio citrom héja és leve
2 ek barna nádcukor
1 tojás sárgája

A barackokat megpucolom, majd nagyob darabokra vágom. A citromot megmosom, lereszelem a héját és kifacsarom a levét és a barackokkal összeforgatom. A kekszet ledarálom és szintén a barackhoz adom. A leveles tésztát kiterítem, megkenem tojás sárgájával, rásimítom a kekszes-barackos keveréket és feltekerem a tésztát. A tetejét megkenem a maradék sárgájával. 180 fokon 15-20 percig sütöm.
Rétestésztával is finom lehet.

Fakanál Recepttár 2007/1

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007