Keresés a blogon

Be-főztem 2. – barackok

Jul 17th, 2008 by Ízbolygó | 0

Ez lényegében egy tematikus lekvár-poszt. A barackok dzsemmé lényegülnek át, erről szól csupán. No de milyen lekvárokká?! Újfent kaptak alkoholkíséretet is és az olyan nagyot dobott rajtuk, hogy a maradék sárgabarack, ami jelenleg még a veremben pihen, is alkoholos segédletet kap valamilyen formában…. Vagy csokisat, mert az is nagyon jó…

Camparis őszilekvár gyömbérrel és fahéjjal

Hozzávalók:
1,6 kg őszibarack
2 tk fahéj
3 cm gyömbér lereszelve
22 dkg cukor
1 dl Campari
1,5 cs Dzsemfix 3:1

A gyümölcs héját lehúzom és kimagozom, majd vaslábosba teszem. A botmixeremmel az 1/3-át leturmixolom, majd belereszelem a gyömbért, hozzáadom a fahéjat, a cukrot, a dzsemfixet. Felforralom, beleöntöm a Camparit és 3 percig zubogtatva főzöm. Sterilizált üvegekbe töltöm, amiket (ha már a tetejüket rácsavaroztam), negyed órára fejre állítom.

Sárgabarack lekvár Grand Marnier-val

Hozzávalók:
2,1 kg sárgabarack
2 cm gyömbér lereszelve
15 dkg cukor
1 rúd vanília kikapart magjai
1,5 dl Grand Marnier

A gyümölcsöt megmosom, kimagozom, majd vaslábosba teszem. A botmixeremmel az 1/3-át leturmixolom, majd belereszelem a gyömbért, hozzáadom a vanília magjait, a cukrot, a dzsemfixet. Felforralom, hozzáadom a Grand Marnier-t és 3 percig zubogtatva főzöm. Sterilizált üvegekbe töltöm, amiket (ha már a tetejüket rácsavaroztam), negyed órára fejre állítom.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007