Keresés a blogon

Beharangozó: csillagánizsos-fahéjas körte vaníliás sóval

Feb 15th, 2011 by Ízbolygó | 0

Aki a Facebookon aktív követője az Ízbolygónak, az tudhatja, szombat este német Pinot kóstolón jártam. Szerencsére került “rendes” bor is az asztalra, éljenek a magyar Pinot-k! Másnap Pöttyöm keresztanyjáékkal karácsonyoztunk… No comment. Vágom, hogy már február közepe van, de mivel a két család összesen 5 gyerekkel rendelkezik, mégsem olyan egyszerű összehozni egy-egy ilyen találkozót. Aztán ahogy kell du. 5 magasságában Pöttyöm rókát fogott, aztán ezt a mutatványt még jópárszor megismételte hajnalig, úgyhogy klassz volt az éjszaka. Ráadásul este 10 körül nekem is éktelen hányingerem lett és fájt a gyomrom illetve másnap olyan gyenge voltam, mint a harmat. Utálom az ilyen alattomos vírustámadásokat, tetézve azzal, hogy jött a jótanács: Minit meg tegyen karanténba. Hehe…persze… neki mondjuk azóta sincs semmi baja. Mára jobban lettünk, bár Pöttyöm még nem evőképes. Illetve fura dolgokat kíván meg, de legalább azok benne maradnak, szóval nem izmozok a főtt krumpli-háztartási keksz alapkombóval. Mind többen mondják, hogy a kóla is segít, de hát az nincs itthon. A hatásmechanizmusára azonban kíváncsi volnék. A lényeg a lényeg, hogy ha nem is a német bor, a vírus jött-látott-győzött és én nem foglalkoztam vasárnap dél óta az evés gondolatával komolyabban.

Pedig van a tarsolyomban egy álom főétel, tényleg isteni! Holnapra beverem azt is, de most itt az egyik alkotóeleme, amit azért emelek ki, mert BELESZERELMESEDTEM. Annyira egyszerű és annyira finom, hogy egyfolytában enném. (sic! most már) Hidegen-langyosan-melegen. Hússal vagy csak magában. De vaníliás sóval meg egy kis karamellel meg komplett bűnbeesés. Tényleg…
Ímhol:

Hozzávalók:
4 körte
1 citrom leve
1 fahéj rúd
3 csillagánizs
1 ek barna cukor v. méz
fél dl víz
vaníiás só

A körtéket meghámozom, kiszedem a magházát, felkockázom, a citrom levével meglocsolom. A vízzel felöntöm, hozzáadom a barna cukrot/mézet és a fűszereket és megfőzöm. Nem atomszétesős-puhára, hanem éppen puhára. Hagyom kicsit meghűlni. Kiszedem a fahéjat és a csillagánizst, majd a harmadát leturmixolom. Összekeverem a többi körtével. Kevés vaníliás sóval megszórom.

ISTENI húsokkal, de édesen (ahogy feljebb már lelőttem) kevés karamellel meglocsolva: OMG!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007