Keresés a blogon

Citromos-olívás csirke

Sep 25th, 2009 by Ízbolygó | 0

A húsok továbbra sem csúsznak, de a család (nagyszülőkkel megerősítve) húst kíván. Ám legyen:-) Pötty kedvéért “csontos husi olibogyóval” kivitelben. Pikáns, mediterrán. Vele sült krumplival igen jól csúszik.

Hozzávalók:
6 csirkecomb
1 üveg fekete és 1 üveg zöld olívabogyó
1 citrom + fél leve
1 cs újhagyma

frissen őrölt bors
olívaolaj
2 dl fehér bor
1 kg burgonya (mosva, felkockázva)

A csirkecombokat megmosom, az esetleges tollmaradványokat megpróbálom a gyomortartalom kiadása nélkül kihúzkodni. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítem. Serpenyőben kevés olívaolajon a hús mindkét oldalának színt adok. Egy tepsibe öntöm a krumplikockákat. Rászórom a felkarikázott hagymát, ráfektetem a combokat, megszórom az olívabogyókkal, majd egy citromot felkockázok és a kockákat is rászórom. Fél citrom levét ráfacsarom, a borral meglocsolom. Alufóliával lefedem a tepsit és 220 fokon fél óra-40 percig párolom. Alufóliát leveszem róla és még 20 percet grillezem.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007