Citromos-olívás csirke
A húsok továbbra sem csúsznak, de a család (nagyszülőkkel megerősítve) húst kíván. Ám legyen:-) Pötty kedvéért “csontos husi olibogyóval” kivitelben. Pikáns, mediterrán. Vele sült krumplival igen jól csúszik.
Hozzávalók:
6 csirkecomb
1 üveg fekete és 1 üveg zöld olívabogyó
1 citrom + fél leve
1 cs újhagyma
só
frissen őrölt bors
olívaolaj
2 dl fehér bor
1 kg burgonya (mosva, felkockázva)
A csirkecombokat megmosom, az esetleges tollmaradványokat megpróbálom a gyomortartalom kiadása nélkül kihúzkodni. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítem. Serpenyőben kevés olívaolajon a hús mindkét oldalának színt adok. Egy tepsibe öntöm a krumplikockákat. Rászórom a felkarikázott hagymát, ráfektetem a combokat, megszórom az olívabogyókkal, majd egy citromot felkockázok és a kockákat is rászórom. Fél citrom levét ráfacsarom, a borral meglocsolom. Alufóliával lefedem a tepsit és 220 fokon fél óra-40 percig párolom. Alufóliát leveszem róla és még 20 percet grillezem.