Keresés a blogon

Csirkés-cukkinis quiche

Oct 2nd, 2007 by Ízbolygó | 0

A quiche (ejtsd: kis) a francia konyha hagyományos étele, mára azonban már az egész világon népszerűvé vált. Sok helyütt “francia pizzaként” aposztrofálják, azonban csupán annyi a hasonlóság köztük, hogy a tésztára különböző feltéteket tehetünk, azonban már a tészta is teljesen különböző. Egyébként igazán hálás kaja, egyszerűen, gyorsan elkészíthető, rendkívül változatossá tehetjük a különböző toppingokkal. Hazájában, francia honban gyakran főételként salátával fogyasztják, azonban előételnek (hidegen és melegen is) jól beválik illetve köretként is bátran bevethetjük.
Jelen quiche-t nevezhetném a “lusta asszony quiché”-nek is, mivel a tésztáját -szánom-bánom- de nem én készítettem.

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (burkolt reklám, de tényleg jó…)
1 fej hagyma
1 egész csirkemell filé
4 szelet sonka
kakukkfű

frissen őrölt bors
3 kisebb cukkini
0,5 l tejszín
2 db tojás
10 dkg sajt
2 ek. balzsamecet

Egy serpenyőben kevés olivaolajon üvegesre párolom a hagymát, majd rádobom a felkockázott csirkemellet, kakukkfűvel, sóval, borssal megszórom és a húst fehéredésig párolom. Hozzáadom a felkockézott sonkát, ráreszelem a cukkinit, kicsit párolom, majd hozzáadom a citrom levét és 4 dl tejszínt, fedő nélkül sűrítem, majd hozzáadom a reszelt sajtot és lehúzom a serpenyőt a lángról. A tojást felverem a maradék tejszínnel és a balzsamecettel, majd a langyosra hűlt csirkés-cukkinis keverékhez adom. A tésztát beleszabom egy tűzálló tálba és beleöntöm a keveréket, majd 180 fokon 40 perc alatt aranysárgára sütöm.

Ma este megvettem a TV Paprika Magazin októberi számát, ami tele van quiche receptekkel. Ezek szerint rém aktuális ebédünk volt!:-)))

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007