Keresés a blogon

Csokis gofri karamellizált ananásszal

Apr 13th, 2011 by Ízbolygó | 0

Ma a futásé a főszerep az introban. Akit nem érdekel, az olvassa csak a receptet:-)
A hétvégén lezajlott a 26ik Vivicittá. Több, mint 15.000 ember húzott aznap futócipőt és indult el különböző távokon. Én a Vivicittát vállaltam, így néhány barátommal, ill. komaurammal 11,2 km-t futottam és el kell mondjam, fantasztikus élmény volt! Kicsit tartottam a tömegtől, de abszolút nem volt para. Sőt! Jó volt benne lenni a tömegben! Ez számomra egészen új érzés volt. Az 1.01.05 eredményemet nem tartom gáznak, 936 csajból végül a 197-ik lettem. Ezt a versenyt bemelegítésnek szántam/tuk a most vasárnapi félmaratonra. Bécs Vienna City Halbmarathon – 21 km. Ha csak ránézek is beremeg a lábam… 21 km. Ennyit egyben még nem futottam. 83 magyar csaj vág neki a távnak, a legidősebb 57, a legfiatalabb 19 éves. És hogy miért is megyek el?
Fúúú, jó kérdés. Az egész futóbolondságról, meg hogy hogyan is jött ez az életembe, már vallottam egy cikkben. A motivációról azonban ott nem beszéltünk. Azt hiszem, a motivációm a kíváncsiság. Kíváncsi vagyok, pár dologra. Hogy meg tudom-e csinálni. Hogy milyen érzés lesz… Milyen érzés lesz kocogni a csodálatos Bécsben. Milyen érzések fognak el közben és milyen lesz teljesíteni a távot: befutni a célba. És kíváncsi vagyok, lesz-e folytatása. Ha igen, mi…

A vasárnapi futás után RENGETEGET ittam. Másnap RENGETEGET ettem. Ma pedig megkívántam ezt. Ez a sztori.:-)

Hozzávalók:
2,5 dl tejszín
200 g 65%os étcsoki
3 tojás
60 g cukor
200 g liszt
1 ek kakaópor
fél tk sütőpor
10 dkg olvasztott vaj
2 dl tej
Karamellizált ananász
fél ananász
fél ek vaj
1 ek barna cukor

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verek. A tejszínt felmelegítem, beletördelem a csokit, egyneműsítem. 1 dl-t kiveszek belőle, a többit a a sárgájához keverem, rászitálom a liszt+kakaópor+sütőpor keverékét, majd hozzáadom az olvasztott vajat és a tejet. Alegvégén keverem bele a felvert tojásfehérjét.

Az ananászt megpucolom, karikákra vágom, majd felkockázom. Serpenyőben vajat olvasztok, rádobom az ananászt, majd megszórom a cukorral és rákaramellizálom.

Tálalás: Gofrit megpakolom ananásszal és megcsorgatom a maradék csokival.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007