Keresés a blogon

Ez a hét mily remek, meg zabpelyhes

Jan 27th, 2010 by Ízbolygó | 0

Azt gondolom, terhelhető vagyok. Bírom a stresszt. Ahogy B barátnőm mondta, a Bika aszcendensem miatt megy a robot vég nélkül, nem kattanok meg rajta. Nyomom. 3-4 óra alvás, persze két részletben, aztán 6 körül indul a nap. Ezen a héten már mindenféle hiperfasza dolog történt (ezeket most nem taglalnám, különösen a hétfő volt ütős. Ki is ütött…). És ez a piros csík itt alul??? Ez tényleg az i-re a pont. És még csak kedd éjszaka szerda van. De remek…

Azért persze van öröm is az ürömben. Például Pöttyöm jól van. Kis gyulladással ugyan, de jól van. Megtanultunk egy nótát S-től, aki a hajunkat alakítja emberire. Lehet rá segget rázni, vicces:-)
“Ha csurog a csam-csam* a Tankanyika taván,
Csurog a csam-csam és táncol egy fekete lány
Nevetve néz a majom a kislányka felé
Fügyefalevél a kombiné *
Tudod, kislány hogyha volna televízió
Ezt a táncot járná akkor minden viziló.
Ha csurog…(és mehet előről végestelen végig)”

*-???

Pöttyöm megtanulta szintén S-től a Mitmondtál?Kiskorsóbafingottál-t, amit mire az emeletre ért, már saját interpretációban vezetett elő (suttogva, mert nem szép): Mit kérdeztél-mit kérdeztél? Kiskancsóba fingottál. Igen jó, hogy jött S. De legalább a gyerek haja nem lóg szemébe, így inkább kislányra, mint bundzsikutyára hajaz.
Amúgy tegnap este visszaolvastam az aranyköpéseit (1 éves termés), amin remekül szórakoztam. Lehet ebből kellene blogot írni, nem a kajákból. Ó, pedig készült iszonyat finom, ROPOGÓS zabpelyhes keksz. Rizsliszt a titka.

Hozzávalók:
25 dkg zabpehely
10 dkg rizsliszt
1 tojás
15 barna cukor
16 dkg vaj
8 dkg mazsola
1 vaníliarúd kikapart magjai
1/2 tk szódabikarbóna
csipet só
2 ek víz

Mindent összedolgozok, aztán diónyi golyókat csípek a masszából, majd ellapítom. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 180 fokon 13 percig sütöm. Ha kihűl, már ropogós.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007