Keresés a blogon

Ez már nyár! Zöld spárga és bok-choy citromos pankoval, kaprigyümölccsel és parmezánnal

May 27th, 2011 by Ízbolygó | 0

Ezek már IGAZI nyári ízek!!! A zöld spárga vad, kicsit füves ízéhez remekül passzol a bok-choy. De mi is ez? A bok choi/choy vagy pak soi éppen merre járunk Kínában. Vastag, világos szára és zöld levelei vannak, íze a kelkáposztáéra emlékeztet, de sokkal lágyabb, finomabb. Szárával együtt készítjük el, párolva, majd kevés vajon átforgatva. Nyersen mehet salátába is! Lelőhelyek: Ázsia a Csarnokban, jobb zöldségesek, Culinaris.

Hozzávalók:
1 cs zöld spárga
2 bok choy
15 dkg panko morzsa *
1 (bio) citrom leve és reszelt héja
frissen őrölt tarka bors
1 marék kaprigyümölcs
5 dkg parmezán
5 dkg vaj

A spárgák oldaláról körben leszedem a vadleveleket/hajtásokat. A bok choyt megmosom, félbe vágom. Egy lábasban vizet forralok és ebbe mártom a zöldségeket 3 percre, majd jeges vízbe. A vajat megolvasztom és a pankot megpirítom rajta. A citrom héját belereszelem, borsozom, majd a zöldségekre szórom. A kaprigyümölcsöket mérettől függően félbe-negyedbe vágom. A citrom levét a zöldségekre locsolom és a vajas-pankoval és a kaprigyümölccsel összeforgatom őket. Parmezánt forgácsolok rá.

Elkészítés: 10 perc, élvezetek: 100%

* Panko morzsa: Ez a japán morzsa klassz ropogós bundát kölcsönöz a husinknak. Érdemes próbálkozni vele. Bekerülése sem egy horror, az ismert delikátokban kapható. Egyébként maga a morzsa jellegzetesen szúrós, szilánkos szerkezetű, így a bepanírozott felület sem lesz egyöntetű, ne is gyúrjunk rá!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007