Keresés a blogon

Fajsúlyos darab

Feb 20th, 2009 by Ízbolygó | 0

Az egyetemen viszonylag nyüzsgő életet éltünk, mint sokan mások. Buli-buli hátán, az 5 év szinte folyamatos party time volt!:-) A társaság is viszonylag nagy létszámú volt, ami azért jó, mert mindig lehet találni valakit, aki éppen a) ráér, b) van kedve ünnepelni/búsulni c) a b) okán lehet szörpölni:-) Mai napig vannak olyan szófordulatok, kiszólások, amik ha kiszaladnak a számon, eszembe jutnak a boldogegyetemistabékeidők. Ilyen a “Kétféle gyógyszer van: az egyikre lehet inni, a másikra kifejezetten jó, ha iszol”, “kilóg a szájából a kaszanyél” ill. az egyik haverom arca is előttem van, ahogy mondja egy nagyseggű-nagymellű csajra, hogy “nnnna, ez egy fajsúlyos darab”-) Ezeken egyébként képes vagyok a mai napig röhögni, mivel alapvetően vizuális alkatként magam elé képzelem a jelenetet és már nevetek is. Ez a tulajdonságom könyvolvasás közben is megvan. Olvasom és közben, mint egy film, peregnek előttem a jelenetek. Még szinkronja is van. Így aztán, ha vidám a sztori, képes vagyok hajnali 3kor vinnyogva röhögni a gyerekem apja legnagyobb örömére. Aztán, ha már felébredt ara, hogy nevetgélek, hát meg is szoktam osztani vele a vicc tárgyát, gyorsan felolvasom neki. Még egyszer sem nevetett rajtuk….:-))

Ez a süti is egy fajsúlyos darab. Kalóriában kiszámolhatatlan tétel. Ez a mogyoróvaj asszem a kék-piros hiper külföldi osztályán pottyant a kosárba. Sokáig csak nézegettem, aztán ebbe belekerült. Alapvetően finom volt, de egy kis vaníliafagyi még sokat lendített rajta. Meg a kalóriaszámon is.:-)

Hozzávalók:
18 dkg vaj
15 dkg étcsoki
15 dkg cukor
4 tojás
1 tk vanília aroma
12 dkg liszt
fél tk sütőpor
35 g holland kakaópor
mogyoróvaj

A vajat a csokival felolvasztom. A cukrot a tojásokkal felhabosítom, majd hozzáadom a vaníliát, a sütőporos lisztet, a kakaóport, valamint az olvasztott vaj-csokit. Sütőpapírral kibélelek egy tepsit (20×30) és ebbe simítom a masszát. A tetejére a mogyoróvajból kisebb darabokat teszek, betolom a 180 fokos sütőbe és 10 perc után az olvadt mogyoróvajat a tésztába keverem. Ez követően még 30-35 percig sütöm. Mogyorófagyival mennyei.

Korábban készült már túrós brownie is, az is durván jó!

Ízvarázs füzetek

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007