Keresés a blogon

Fehércsokis őszilekvár karamelles cukorral

Aug 13th, 2010 by Ízbolygó | 0

Befőzés fronton, pontosabban befőzésről tájékoztatás fronton igencsak el vagyok úszva. Még sorakozik jó pár fantasztikus lekvár recept málnával, meggyel, sárgabarackkal, ami mostanság itthon már senkit sem érdekel, hiszen ezek leérettek. Mára pedig egészen mást terveztem megosztani veletek, de reggelire megkóstoltam a tegnap készített lekvárt egy kis brióssal és letettem a hajam! Olyan ízhatás, hogy azóta is egyfolytában azt enném… csak úgy üvegből, kanállal. Magában.

Korábban készítettem már karamellás barackot, az is finom volt, de a borral-fehér csokival ez így sokkal komplexebb. Ütős.

Hozzávalók:
3 kg őszibarack
1,5 dl Béres Magita
1 kg befőzőcukor
3 tasak Dzsemfix 3:1
10 dkg fehér csoki
3 cm Monin fehércsoki szirup
1 bögre puha karamellás cukor(csepp)

A barackot megmosom, kimagozom, kisebb kockákra vágom. Na semmi mértan! Ahogy sikerül! Hozzákeverem a cukrot, a dzsemfixet ill. a bort, majd felforralom. Ha rottyant 5 percet, hozzáadom a szirupot, a fehér csokit és a karamellás cukrot. Ekkor el is zárhatom a gázt, kész. Kifőzött üvegebe töltöm, 10 percre fejre állítom és mehet a kamrába.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007