Habos eper parfé
Hogy ez pontosan sherbet-e avagy parfé nem merném meghatározni, viszont megaegyszerűen összeállítható és szuperfinom! Itt a hőség, lehet tolni a klímát, fagyit ész nélkül, meg is van az eredménye, mára pl. egyáltalán nincs hangom, amit überviccesnek tart Mini, aki egyfolytában rosszalkodik és még rákiáltani sem tudok, csak suttogva emelem fel a hangomat, rárecsegek… ő meg gurul a röhögéstől.
Hozzávalók:
40 dkg eper
1 lime
5 dkg porcukor
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
Az epreket megmosom, kicsumázom, majd a lime levével és a porcukorral leturmixolom. Félreteszek 4 eknyit. A tejszínt kemény habbá verem. A mascarponét 2 ek porcukorral kikeverem, majd hozzáadom az epres turmixot és végül a tejszínt. Tálba merem, fél órát fagyasztom, majd a tetejére csorgatom és spirálszerűen belekeverem a félretett epres turmixot. Ismét fagyasztás. Aztán kanalazás.
Régebben MENTÁS EPERFAGYI készült.
Ötlet: Lecker