Keresés a blogon

Habos eper parfé

May 23rd, 2011 by Ízbolygó | 0

Hogy ez pontosan sherbet-e avagy parfé nem merném meghatározni, viszont megaegyszerűen összeállítható és szuperfinom! Itt a hőség, lehet tolni a klímát, fagyit ész nélkül, meg is van az eredménye, mára pl. egyáltalán nincs hangom, amit überviccesnek tart Mini, aki egyfolytában rosszalkodik és még rákiáltani sem tudok, csak suttogva emelem fel a hangomat, rárecsegek… ő meg gurul a röhögéstől.

Hozzávalók:
40 dkg eper
1 lime
5 dkg porcukor
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín

Az epreket megmosom, kicsumázom, majd a lime levével és a porcukorral leturmixolom. Félreteszek 4 eknyit. A tejszínt kemény habbá verem. A mascarponét 2 ek porcukorral kikeverem, majd hozzáadom az epres turmixot és végül a tejszínt. Tálba merem, fél órát fagyasztom, majd a tetejére csorgatom és spirálszerűen belekeverem a félretett epres turmixot. Ismét fagyasztás. Aztán kanalazás.

Régebben MENTÁS EPERFAGYI készült.

Ötlet: Lecker

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007