Karalábé-bébirépa főzelék
Pöttyel a karantént feloldottul és útnak indultunk beszerezni friss zöldségeket, hogy legyen ebédünk a következő napokra. Karalábé fogyaszásunk az évi 2/db/főt biztosan nem haladja meg, azonban a zöldségesnél olyan szép frissek voltak, hogy kellett belőle vennem. Gondoltam, összedobok egy gyors főzeléket. A koncepció meg is maradt, kibővítve azzal, hogy egy másik polcon friss bio-bébirépa kancsigatott ránk. Őket is belefőztem:-)
Hozzávalók:
2 karalábé
35 dkg bébirépa
1 kis fej hagyma
1 csokor petrezselyem
só
frissen őrölt bors
tej
A karalábékat megtisztítottam, majd a nagylyukú reszelőn lereszeltem. A hagymát finomra vágtam, majd rádobtam a karalábét és a répát, lefedve pároltam. Amikor már nem volt alatta elég folyadék, öntöttem hozzá tejet, ami, mire a répa megpuhult, be is sűrűsödött. Sóztam, borsoztam és dobtam rá sok-sok petrezselymet.
Aztán már csak gyönyörködtem benne, ahogy Manó a répákat vadászgatta és ette, ette és ette…:-)